Sākums > Receptes > Uzkodas

Dārzeņu uzkoda - sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

2013. gada 2. aprīlis
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
45 min
1. Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
Foto: Ilze Eiduka
2. Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
3. Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
Foto: Ilze Eiduka
4. Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
5. Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
6. Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
7. Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.
Foto: Ilze Eiduka
8. !!! Pasniedz siltas kopā ar mango čatniju!

Labu apetīti!
Foto: Ilze Eiduka
Uz augšu