Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Dārzeņu uzkoda - sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

Dārzeņu uzkoda - sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

FOTO: Ilze Eiduka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 150 – 200 grami turku zirņu milti (gram flour)
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarotes kurkuma pulvera (pēc izvēles)
  • 1 ½ ēdamkarotes Tikka Masala pastas
  • 2 sīpoli (sagriezti uz pusēm, pēc tam šķēlēs)
  • ½ citrona sulas
  • 1 ½ ēdamkarotes svaiga kapāta koriandra
  • Sāls pēc garšas
  • Ūdens (cik nepieciešams, lai izveidotos vidēji bieza mīkla)
  • Eļļa cepšanai
  • Mango čatnijs piedevās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
    Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulver...

    FOTO: Ilze Eiduka

  2. Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
  3. Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
    Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļo...

    FOTO: Ilze Eiduka

  4. Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
  5. Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
  6. Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
  7. Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.
    Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē li...

    FOTO: Ilze Eiduka

  8. !!! Pasniedz siltas kopā ar mango čatniju!

    Labu apetīti!
    !!! Pasniedz siltas kopā ar mango čatniju!

Labu apetīti!

    FOTO: Ilze Eiduka

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas