Ķirbja biskvīta rulete ar krējumsieru

3 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 /3 glāzes ķirbja biezeņa
  • 3 /4 glāzes kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 /2 tējk. malta kanēļa
  • Šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 1 paciņa (200 g) krējumsiera (ļoti labi der krējumsiers rasa)
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 tējk. vanilīncukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu dzeltenumiem pieber pusglāzi cukura un kuļ, līdz masa kļuvusi dzeltena un gaisīga.
  2. Kulšanas beigās pievieno ķirbja biezeni.
  3. Olu baltumus saputo, pamazām pieberot atlikušo pusglāzi cukura. Pievieno ar ķirbja bizeni sakultos olu dzeltenumus, visu samaisa.
  4. Atsevišķā bļodā iesijā miltus, pieber sodu, kanēli un sāli un pievieno olu masai. Rūpīgi maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
  5. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, to ietauko, uzlej mīklu un izlīdzina.
  6. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 12-15 minūtes. Gatavo biskvītu apmēram 5 minūtes padzesē un ar cepamā papīra loksnes rullīti (sākot no īsākās malas), atdzesē.
  7. Pildījumam viendabīgā masā sajauc krējumsieru, kausēto sviestu, vanilīncukuru un pūdercukuru.
  8. Atdzisušo biskvītu atrullē un apsmērē ar krējumsiera masu, atstājot apmēram 1 cm no malas neapziestu, atkal sarullē un ietin pārtikas plēvē.
  9. Atstāj uz nakti ievilkties ledusskapī.
  10. Pasniedzot sagriež šķēlēs.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ilze 2015. gada 14. decembris 19:31
Garšīgi
Ilze 2015. gada 13. decembris 13:23
Ļoti garšīgi, tikai mūsu gaumei bija pārāk saldi, nākamreiz krēmam likšu mazāk cukura.
Guna Emīlija Zobena 2014. gada 1. novembris 14:06
visi visu aprija jo ir jocigi un man nekas nepalika taka man nav ko teikt tadi ir tie memmes bērni piedodiet bet izskatijas ļoti garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize