Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķirbja biskvīta rulete ar krējumsieru

Ķirbja biskvīta rulete ar krējumsieru

FOTO: Veronika Kozlova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 /3 glāzes ķirbja biezeņa
  • 3 /4 glāzes kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 /2 tējk. malta kanēļa
  • Šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 1 paciņa (200 g) krējumsiera (ļoti labi der krējumsiers rasa)
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 tējk. vanilīncukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu dzeltenumiem pieber pusglāzi cukura un kuļ, līdz masa kļuvusi dzeltena un gaisīga.
  2. Kulšanas beigās pievieno ķirbja biezeni.
  3. Olu baltumus saputo, pamazām pieberot atlikušo pusglāzi cukura. Pievieno ar ķirbja bizeni sakultos olu dzeltenumus, visu samaisa.
  4. Atsevišķā bļodā iesijā miltus, pieber sodu, kanēli un sāli un pievieno olu masai. Rūpīgi maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
  5. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, to ietauko, uzlej mīklu un izlīdzina.
  6. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 12-15 minūtes. Gatavo biskvītu apmēram 5 minūtes padzesē un ar cepamā papīra loksnes rullīti (sākot no īsākās malas), atdzesē.
  7. Pildījumam viendabīgā masā sajauc krējumsieru, kausēto sviestu, vanilīncukuru un pūdercukuru.
  8. Atdzisušo biskvītu atrullē un apsmērē ar krējumsiera masu, atstājot apmēram 1 cm no malas neapziestu, atkal sarullē un ietin pārtikas plēvē.
  9. Atstāj uz nakti ievilkties ledusskapī.
  10. Pasniedzot sagriež šķēlēs.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas