Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Puķkāpostu un kartupeļu sacepums

Puķkāpostu un kartupeļu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • 1.2 kg puķkāposta
  • 2 nelielas sarkanās paprikas
  • 250 g šķēlēs sagriezta vārīta šķiņķa
  • 1 liels sīpols
  • 150 g Ementāles siera
  • 250 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 2 ēd. k. miltu
  • 3/8 l buljona
  • 1 šķipsna/s rīvēta muskatrieksta
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomazgā un nelielā ūdens daudzumā vāra aptuveni 20 minūtes. Pa to laiku nomazgā puķkāpostu, sadala rozetītēs un 10 minūtes vāra sālsūdenī.
  2. Paprikas notīra, nomazgā un sagriež salmiņos. Blanšē 1 minūti vārošā sālsūdenī, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un labi notecina.
  3. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Sakarsē 1 ēd.k. sviesta. Sautē tajā sīpolus caurspīdīgus. Pārkaisa ar miltiem un apcep zeltaini dzeltenus. Pielej buljonu un krējumu, uzvāra. Pēc tam, mērci maisot, vāra apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezē. Garšai pievieno klāt mazliet sāli, piparus un muskatriekstu, visbeidzot mērcē iemaisa sieru.
  4. Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 200 grādiem temperatūras. Sacepumu veidni ietauko ar atlikušo sviestu. Kartupeļus nokāš, nomizo, sagriežšķēlēs. Liek veidnē kopā ar puķkāpostu rozetītēm un paprikas salmiņiem. Šķiņķi sagriež strēmelītēs, liek starp dārzeņiem, uzkaisa sāli un piparus. Pārlej ar siera mērci. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes 180 grādu temperatūrā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas