Zemnieku omlete

4 1

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļu
  • 100 g caurauguša kūpināta šķiņķa
  • 1 neliela paprika (var pusi sarkanas, pusi zaļās)
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 saišķītis lociņu
  • 6 olas
  • 5 ēd. k. piena
  • 1 ēd. k. miltu
  • Rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus nomazgā, liek katlā, pielej tik daudz ūdens, lai kartupeļi būtu tik tikko pārklāti, uzliek vāku un vāra 30 minūtes.
  2. Atdzesē, pēc tam nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
  3. Šķiņķi bez ādas sagriež sīkos kubiņos.
  4. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazos kubiņos.
  5. Pannā sakarsē eļļu, uz mazas uguns sacep tajā speķi.
  6. Sīpolus nomizo, smalki sakapā un pieliek klāt.
  7. Liek pannā paprikas un kartupeļu kubiņus, uzkaisa mazliet sāli un piparus. Lociņus sagriež.
  8. Sakuļ olas, pielej pie tām pienu un pieber miltus, garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  9. Visu sakuļ.
  10. Pieliek klāt pusi no sagrieztajiem lociņiem un iemaisa.
  11. Sakultās olas ar pienu ielej pannā, pannai uzliek vāku un uz nelielas uguns cep, līdz omlete sarecē.
  12. Virspusei gan vēl ir jabūt diezgan pašķidrai. 12) Omleti noņem no pannas un pārkaisa ar atlikušajiem lociņiem.
  13. * Klāt der tomātu salāti.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

inta 2014. gada 29. jūnijs 21:04
atkal jau tiem zemniekiem recepte, kāpēc nav dāmām receptes viegli pagatavojamas?!
Kristaps 2014. gada 22. maijs 09:48
njamm! paldies!
Anda 2013. gada 10. marts 16:38
Super. Ista zemnieku omlete.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis