1. Rupjmaizi sagriež apmēram 1x1x1 cm lielos kubiciņos un liek uz pannas grauzdēties (var arī apgrauzdēt cepeškrāsnī grilla režīmā).

Foto: Aivars Gils
2. Maizi grauzdējot ik pa laikam apmaisa.

Foto: Aivars Gils
3. Kad maizīte apcepusies, to atdzesē.
4. Pa to laiku sagriež sieru un šķiņķi nedaudz mazākos gabaliņos (apmēram 0.7x0.7x0.7 cm kubiņos) nekā maize.

Foto: Aivars Gils
5. Piespiež klāt nomizotu ķiploku daiviņu.

Foto: Aivars Gils
6. Pieber kukurūzu.

Foto: Aivars Gils
7. Beidzot pievieno arī atdzisušu, apgrauzdēto rupjmaizi.

Foto: Aivars Gils
8. Pievieno majonēzi un samaisa visas sastāvdaļas.

Foto: Aivars Gils
9. Pasniedz uzreiz vai īsi pēc samaisīšanas ar majonēzi.
10. Ja salāti stāvēs ilgāk, tad maizē sasūksies majonēze un maize kļūs mīksta, līdz ar to zaudēs savu kraukšķīgumu.