Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātrās kartupeļu pankūkas

2012. gada 29. decembris
Foto: Depositphotos.com
Zeltainā krāsā, maiga iekšpusē un ar kraukšķīgām maliņām - kartupeļu pankūkas patiesi priecē nevienu vien gardēdi. Un kas lieliski - šo ēdienu var pagatavot ar pavisam nelieliem izdevumiem.
Pagatavošana
40 min
1. No sākuma jānomizo kartupeļi, tad jānomazgā.
2. Tad tie jāsarīvē.
3. Kad ir sarīvēts, tad jānospiež sula citā bļodā. Sula jāatstāj lai nosēžas kartupeļu ciete.
4. Tad pie izveidotās masas jāpiejauc divas jēlas olas un jāpieliek viena ēdamkarote miltu un vēl viena ēdamkarote kartupeļu cietes. Pievieno arī sāli pēc garšas.
5. Tad ar karoti uz panas jāuzliek maza pika ar masu ko izveidoji un nedaudz saplacini piciņu.
6. Tad cep to kamēr apakšā ir dzeltenbrūna kārtiņa tad apmet uz otru pusi. Tas arī viss!!!

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
7. Noderīgi padomi no Receptes.lv:

1) Uzmanīgi ar miltu pievienošanu kartupeļu pankūku sagatavei - ja miltu būs pārāk daudz, pankūku viduči liksies tādi ķēpīgi. Vari daļu vai pilnībā miltus aizstāt ar kartupeļu cieti.

2) Kartupeļu pankūkas labi garšo, ja tām pievieno sīpolu, ķiploku, lociņus un/vai dilles.

3) Klasiskais pasniegšanas veids - ar skābo krējumu vai brūkleņu ievārījumu, bet izcili garšo ar kādu zaļumu vai garšvielu mērci. Iederēsies arī biezpiens, kāda mazsālīta vai kūpināta laša šķēle, bet gaļas cienītāji var izvēlēties bekonu.