Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu un vistas gaļas sacepums

2012. gada 17. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Makaronus liek lielā daudzumā vārošā sālsūdenī un vāra, kā norādīts pamācībā uz iesaiņojuma. Pēc tam makaronus nokāš.
2. Sēnes sagriež šķēlītēs. (Izmanto olu griezēju, tādā veidā šķēlītes būs vienādi plāni).
3. Vistas krūtiņas filejas sagriež strēmelēs.
4. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas. 5 minūtes no visām pusēm apcep tajā vistas gaļu. Gaļu no pannas noņem, uzkaisa sāli un piparus.
5. Ielej pannā atlikušo eļļu. 5 minūtes apcep tajā šampinjonus. Piespiež klāt ķiplokus.
6. Bazilika lapiņas noplūc un smalki sakapā.
7. Sakuļ kopā olas, pienu, skābo krējumu un 50 g Parmezāna siera. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un oregano.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
9. Ietauko veidni.
10. Samaisa kopā makaronus, šampinjonus un gaļu. Maisījumu ieliek veidnē.
11. Pāri pārlej olas, kas sajauktas ar pienu, krējumu un sieru, un pārkaisa ar atlikušo Parmezāna sieru. Pa virsu pārliek sviesta piciņas.
12. Cep 30 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja sacepumu virsa kļūst pārāk tumša, apklāj to ar foliju.

Labu apetīti!
Uz augšu