Makaronu un vistas gaļas sacepums

Sastāvdaļas

  • 400 g krāsaino makaroni
  • 400 g vistas krūtiņas filejas
  • 250 g šampinjonu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 0.25 l piena
  • 150 g skābā krējuma
  • 100 g rīvēta Parmezāna siera
  • 2 olas
  • 1 saišķītis bazilika
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1 šķipsna/s rīvēta muskatrieksta
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 3 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Makaronus liek lielā daudzumā vārošā sālsūdenī un vāra, kā norādīts pamācībā uz iesaiņojuma. Pēc tam makaronus nokāš.
  2. Sēnes sagriež šķēlītēs. (Izmanto olu griezēju, tādā veidā šķēlītes būs vienādi plāni).
  3. Vistas krūtiņas filejas sagriež strēmelēs.
  4. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas. 5 minūtes no visām pusēm apcep tajā vistas gaļu. Gaļu no pannas noņem, uzkaisa sāli un piparus.
  5. Ielej pannā atlikušo eļļu. 5 minūtes apcep tajā šampinjonus. Piespiež klāt ķiplokus.
  6. Bazilika lapiņas noplūc un smalki sakapā.
  7. Sakuļ kopā olas, pienu, skābo krējumu un 50 g Parmezāna siera. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un oregano.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  9. Ietauko veidni.
  10. Samaisa kopā makaronus, šampinjonus un gaļu. Maisījumu ieliek veidnē.
  11. Pāri pārlej olas, kas sajauktas ar pienu, krējumu un sieru, un pārkaisa ar atlikušo Parmezāna sieru. Pa virsu pārliek sviesta piciņas.
  12. Cep 30 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja sacepumu virsa kļūst pārāk tumša, apklāj to ar foliju.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi