-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Makaronu un vistas gaļas sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g krāsaino makaroni
-
400 g vistas krūtiņas filejas
-
250 g šampinjonu
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
0.25 l piena
-
150 g skābā krējuma
-
100 g rīvēta Parmezāna siera
-
2 olas
-
1 saišķītis bazilika
-
1 tējk. kaltēta oregano
-
1 šķipsna/s rīvēta muskatrieksta
-
1 ēd. k. sviesta
-
3 ēd. k. eļļas
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Makaronus liek lielā daudzumā vārošā sālsūdenī un vāra, kā norādīts pamācībā uz iesaiņojuma. Pēc tam makaronus nokāš.
-
Sēnes sagriež šķēlītēs. (Izmanto olu griezēju, tādā veidā šķēlītes būs vienādi plāni).
-
Vistas krūtiņas filejas sagriež strēmelēs.
-
Sakarsē 2 ēd. k. eļļas. 5 minūtes no visām pusēm apcep tajā vistas gaļu. Gaļu no pannas noņem, uzkaisa sāli un piparus.
-
Ielej pannā atlikušo eļļu. 5 minūtes apcep tajā šampinjonus. Piespiež klāt ķiplokus.
-
Bazilika lapiņas noplūc un smalki sakapā.
-
Sakuļ kopā olas, pienu, skābo krējumu un 50 g Parmezāna siera. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un oregano.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
-
-
Samaisa kopā makaronus, šampinjonus un gaļu. Maisījumu ieliek veidnē.
-
Pāri pārlej olas, kas sajauktas ar pienu, krējumu un sieru, un pārkaisa ar atlikušo Parmezāna sieru. Pa virsu pārliek sviesta piciņas.
-
Cep 30 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja sacepumu virsa kļūst pārāk tumša, apklāj to ar foliju.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs