Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantais griķu plovs

Pikantais griķu plovs

FOTO: Depositphotos.com

Šis ir labs veids kā pagatavot ātri, nedārgi un gardi griķus, ja tie jau ierastajā veidā ir piegriezušies vai īpaši negaršo... un lai Jūs nebiedē ķiploku daudzums, šajā gadalaikā tas lieti noder... :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150-200 g griķu
  • 250-300 g cūkgaļas
  • 2-3 burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 1 vidēja galviņa ķiploka
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari graudiņos
  • Kādas iecienītas garšvielas
  • Karsts ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Griķus nomazgā, noskalo, ja ņem paciņas, tad tas var izpalikt.
  2. Ņem pannu, ja ir nepiedegoš katls, tad labāk katlu, apcep sagrieztu gaļu un sagrieztus burkānus. Pēc brīža pievieno sakapātus sīpolus, pusi ķiploka galviņas.
  3. Tad pieberam sāli, ja ir kāda pikanta garšviela - pievieno.
  4. Pēc visām šīm darbībām ber saturu katlā (ja protams tas viss jau neatrodas katlā). Pievieno lauru lapas un graudu piparus.
  5. Nolīdzina un ber virsū griķus, kurus arī īzlīdzina, un tad pa virsu visam lej karstu ūdeni tā, lai nosedz visus griķus apm. pirksta (īkšķa) biezumā, un, uz lēnas uguns, vāra kamēr ūdens novārījies (15-20 min.).
  6. Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spiedē) pārpalikušo ķiplociņu un, kad viss novārijies un gatavs, ber klāt, samaisa to visu un atstāj uz 10 - 15 minūtēm savilkties.

    Labu apetīti!
    Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spi...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas