-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Cepeškrāsnī cepti dārzeņi
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g nelielu miltainu kartupeļu
-
300 g baklažānu
-
600 g cukīnī
-
4 sīpoli
-
2 sarkanās paprikas
-
4 tomāti
-
1 citrona sula
-
2 tējk. kaltēta timiāna un oregano
-
4 daiviņas ķiploka
-
4 ēd. k. olīveļļas
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
70 min.
-
Plāti izklāj ar cepamo papīru, ieziež ar 2 ēd. k. eļļas.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem temperatūras.
-
Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež vai nu uz pusēm, ja lielāki gadās tad uz četrām daļām.
-
Sīpolus nomizo, atkarībā no lieluma pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās. Liek uz plāts.
-
Sakuļ 2 ēd. k. eļļas, sāli, piparus, oregano, citrona sulu un timiānu. Piespiež klāt ķiploku.
-
Pāri kartupeļiem pārlej apmēram 1 ēd. k. sagatavoto garšaugu un eļļas mērci.
-
Dārzeņus liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos apmēram 15 minūtes.
-
Papriku sagriež 2 cm platās strēmelītēs.
-
Baklažānu un cukini sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs.
-
Starp kartupeļiem un sīpoliem liek cukīnī, baklažānus un papriku, apslacina ar atlikušo garšaugu eļļu, cep vēl 15 minūtes.
-
Tomātus pārgriež četrās daļās.
-
Liek tos uz plāts ar griezuma vietām uz augšu, uzkaisa sāli un piparus.
-
Baklažānus, cukīnī un papriku apgriež uz otro pusi.
-
Vēlreiz liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes , kamēr kartupeļi mīksti.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs