-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Topinambūru brokoļu krēmzupa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g brokoļu
-
200 g topinambūra
-
1 l dārzeņu buljona
-
1 sarkanais sīpols
-
2 daiviņas ķiploka
-
100 g svaigā siera
-
2 ēd. k. olīveļļas
-
1 rozmarīna zariņš
-
1 timiāna zariņš
-
1 šķipsniņa rīvēts muskatrieksta
-
Citronpipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas.
-
Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu.
-
-
Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru.
-
Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās.
-
Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min.
-
Mazliet atdzesē un sablendē.
-
Sablendēto masu izberž cauri sietiņam.
-
Iegūtajam šķidrumam pievieno 100 g svaigu sieru.
-
Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.
-
Pasniedz ar topinambūru šķēlītēm!
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs