Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Topinambūru brokoļu krēmzupa

Topinambūru brokoļu krēmzupa

FOTO: Eva Zvaigznīte

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g brokoļu
  • 200 g topinambūra
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 100 g svaigā siera
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 šķipsniņa rīvēts muskatrieksta
  • Citronpipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas.
  2. Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu.
  3. Pasautē 7 minūtes.
  4. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru.
  5. Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās.
  6. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min.
  7. Mazliet atdzesē un sablendē.
  8. Sablendēto masu izberž cauri sietiņam.
  9. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100 g svaigu sieru.
  10. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.
  11. Pasniedz ar topinambūru šķēlītēm!
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas