Gardā banānu maize

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma ļoti nogatavojušies banāni
  • 75 g kausēts sviests
  • 150 -200 g brūnais cukurs (atkarībā no vēlamās salduma pakāpes)
  • 1 labi sakulta ola
  • 1 tējk. šķidrā vaniļa
  • 1 ēdamk. viskijs vai rums (ja vēlies)
  • 1 tējk. cepamā soda
  • Šķipsna sāls
  • 1 tējk. malts kanēlis
  • 1 /2 tējk. malts muskatrieksts
  • Šķipsna maltas krustnagliņas
  • 165 g milti

Pagatavošana

75 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Nomizo banānus un kārtīgi tos samīcam ar kartupeļu spiedi vai citu ierīci.
  3. Pievieno sviestu un labi samaisam.
  4. Pievieno brūno cukuru, olu, vaniļu un viskiju/rumu (ja vēlies), pēc tam garšvielas.
  5. Samaisam.
  6. Uzkaisi cepamo sodu un sāli.
  7. Samaisam.
  8. Pakāpeniski pievieno miltus.
  9. Samaisam.
  10. Labi ietauko iegarenu klaipa pannu ar sviestu.
  11. Ielejam masu pannā.
  12. Cep 50-60 min. vai līdz brīdim, kad iedurts irbulītis iznāk no klaipa tīrs.
  13. Atdzesē pannā uz režģa pirms izņemšanas no pannas.
  14. Lai labi garšo!

Komentāri

Sansa 2016. gada 3. oktobris 15:10
Ak jā, pieliku arī mazliet mandeles.
Sansa 2016. gada 3. oktobris 15:09
Sanāca tiešām garšīgi! Cukuru gan liku 100g un bija pietiekami, jo banāni ar savu saldumu dod. Pieliku arī šķipsniņu kardamona un izmēģināju pašbriestošos miltus.
Iveta 2014. gada 9. jūlijs 14:09
Łoti garda. Bet tā kā es nelietoju cukuru, tad aizstāju to ar medu un lietoju spelt miltus.Veselīgi un gardi.Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize