Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gardā banānu maize

Gardā banānu maize

FOTO: Kārlis Streips

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma ļoti nogatavojušies banāni
  • 75 g kausēts sviests
  • 150 -200 g brūnais cukurs (atkarībā no vēlamās salduma pakāpes)
  • 1 labi sakulta ola
  • 1 tējk. šķidrā vaniļa
  • 1 ēdamk. viskijs vai rums (ja vēlies)
  • 1 tējk. cepamā soda
  • Šķipsna sāls
  • 1 tējk. malts kanēlis
  • 1 /2 tējk. malts muskatrieksts
  • Šķipsna maltas krustnagliņas
  • 165 g milti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Nomizo banānus un kārtīgi tos samīcam ar kartupeļu spiedi vai citu ierīci.
  3. Pievieno sviestu un labi samaisam.
  4. Pievieno brūno cukuru, olu, vaniļu un viskiju/rumu (ja vēlies), pēc tam garšvielas.
  5. Samaisam.
  6. Uzkaisi cepamo sodu un sāli.
  7. Samaisam.
  8. Pakāpeniski pievieno miltus.
  9. Samaisam.
  10. Labi ietauko iegarenu klaipa pannu ar sviestu.
  11. Ielejam masu pannā.
  12. Cep 50-60 min. vai līdz brīdim, kad iedurts irbulītis iznāk no klaipa tīrs.
  13. Atdzesē pannā uz režģa pirms izņemšanas no pannas.
  14. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas