Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zivs fileja diļļu un sieru mērcē

Zivs fileja diļļu un sieru mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas ( mencas, jūras mēles, jūras asara...)
  • 5 ēd. k. citronu sula
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 šarlotes sīpoli
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 saišķītis diļļu
  • 100 g saldā krējuma
  • 150 g Gouda siera
  • Kajēnas pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Zivs filejas noskalo aukstā ūdenī, nosusina un saliek uz šķīvja.
  2. No abām pusēm apslaka ar 4 ēd. k. citrona sulas, uzkaisa mazliet sāls un piparu.
  3. Nomizo šarlotes, smalki sakapā un sautē 1 ēd. k. sviesta.
  4. Ķiploku nomizo un piespiež klāt.
  5. Dilles nomazgā, noplūc no kātiņiem un smalki sakapā.
  6. Pielej krējumu, mazliet uzvāra, piemaisa klāt sieru un uz lēnas uguns, lēni maisot, izkausē.
  7. Garšai pievieno sāli, piparus, 1 šķipsniņu kajēnas piparu un atlikušo citronu sulu. Piemaisa sakapātās dilles.
  8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
  9. Pannā sakarsē eļļu, atkarībā no biezuma 2-3 minūtes cep tajā zivs filejas.
  10. Ar atlikušo sviestu iesmērē sacepuma veidni, liek tajā zivis ar siera mērci. Cep 10-15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas