Jāņogu kūka ar bezē

Kolekcijas: Veģetārās
Veidnei ar diametru 26 cm

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 50 g maltu mandeļu
  • 100 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • Virskārtai:
  • 300 g sarkano jāņogu
  • 3 olu baltumi
  • 120 g cukura
  • 1 ēd. k. pārtikas cietes
  • 50 g sakapātu mandeļu

Pagatavošana

70 min.
  1. Bļodā sajauc miltus ar sāli, maltajām mandelēm un cukuru.
  2. Vidū izvedo bedrīti, ieliek tajā olu dzeltenumus.
  3. Malās saliek piciņās sadalītu sviestu un visu samīca.
  4. Izveido bumbu, ietin to plēvē un uz 30 minūtēm ieliek vēsumā.
  5. Jāņogas atdala no kātiņiem.
  6. Veidni izsmērē ar taukvielām.
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  8. Mīklu izņem no ledusskapja, izveltnē. Ar mīklu izklāj kūkas veidni, izveido arī nelielu apmalīti.
  9. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādos temperatūrā.
  10. Pa šo laiku sagatavo virskārtu. Olu baltumus saputo stingrās putās, pievieno cukuru un pārtikas cieti. Visbeidzot saputotajos olu baltumos iemaisa jāņogas un sakapātās mandeles.
  11. Kūkas pamatni izņem no krāsns, vienmērīgi uzklāj uz tās sagatavoto bezē masu.
  12. Kūku no jauna liek cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 20 minūtes mazākā karstumā, 140 grādu temperatūrā.
  13. Pēc tam gatavo kūku izņem no krāsns, atdzesē.
    Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi