Jāņogu kūka ar bezē

2012. gada 20. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Veidnei ar diametru 26 cm
Pagatavošana
70 min
1. Bļodā sajauc miltus ar sāli, maltajām mandelēm un cukuru.
2. Vidū izvedo bedrīti, ieliek tajā olu dzeltenumus.
3. Malās saliek piciņās sadalītu sviestu un visu samīca.
4. Izveido bumbu, ietin to plēvē un uz 30 minūtēm ieliek vēsumā.
5. Jāņogas atdala no kātiņiem.
6. Veidni izsmērē ar taukvielām.
7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
8. Mīklu izņem no ledusskapja, izveltnē. Ar mīklu izklāj kūkas veidni, izveido arī nelielu apmalīti.
9. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādos temperatūrā.
10. Pa šo laiku sagatavo virskārtu. Olu baltumus saputo stingrās putās, pievieno cukuru un pārtikas cieti. Visbeidzot saputotajos olu baltumos iemaisa jāņogas un sakapātās mandeles.
11. Kūkas pamatni izņem no krāsns, vienmērīgi uzklāj uz tās sagatavoto bezē masu.
12. Kūku no jauna liek cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 20 minūtes mazākā karstumā, 140 grādu temperatūrā.
13. Pēc tam gatavo kūku izņem no krāsns, atdzesē.
Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Uz augšu