-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Olu ragū
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
8 olas
-
1 sīpols
-
1 ēd. k. sviesta
-
250 g šampinjonu
-
2 ēd. k. miltu
-
3 /8 l dārzeņu buljona
-
200 g krējuma
-
Sāls
-
Pipari
-
2 ēd. k. vidēji asu sinepju
-
Citronu sula
-
1 saišķītis zaļo lociņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Olas liek vārošā ūdenī un vāra 10 minūtes. Pēc tam strauji noskalo ar aukstu ūdeni un atdzesē.
-
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Katlā sakarsē sviestu un sautē sīpolus caurspīdīgus.
-
Šampinjonus notīra un sagriež četrās daļās.
-
Liek tos klāt pie sīpoliem un apmēram 8 minūtes pasautē.
-
Uzkaisa miltus un visu apbrūnina.
-
Pielej klāt dārzeņu buljonu un uzvāra.
-
Pievieno krējumu un piemaisa sinepes.
-
Garšai pieber sāli un piparus, visu lēni vāra 10 minūtes. Pa to laiku nomazgā lociņus un sīki sagriež.
-
Olas noloba un gareniski sagriež četrās daļās.
-
Nogaršo mērci un pēc gaumes pievieno vēl garšvielas.
-
Uzmanīgi mērcē iemaisa olas un lociņus.
-
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs