Olu ragū

2012. gada 20. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Olas liek vārošā ūdenī un vāra 10 minūtes. Pēc tam strauji noskalo ar aukstu ūdeni un atdzesē.
2. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Katlā sakarsē sviestu un sautē sīpolus caurspīdīgus.
3. Šampinjonus notīra un sagriež četrās daļās.
4. Liek tos klāt pie sīpoliem un apmēram 8 minūtes pasautē.
5. Uzkaisa miltus un visu apbrūnina.
6. Pielej klāt dārzeņu buljonu un uzvāra.
7. Pievieno krējumu un piemaisa sinepes.
8. Garšai pieber sāli un piparus, visu lēni vāra 10 minūtes. Pa to laiku nomazgā lociņus un sīki sagriež.
9. Olas noloba un gareniski sagriež četrās daļās.
10. Nogaršo mērci un pēc gaumes pievieno vēl garšvielas.
11. Uzmanīgi mērcē iemaisa olas un lociņus.
12. Pasniedz ar kartupeļiem.
13. Labu apetīti!
Uz augšu