Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Kartupeļiem:
  • 8 vidēji lieli miltaini kartupeļi ( apm. 1.2 kg)
  • 200 g puscieta siera Gouda
  • 1 saišķītis pavasara sīpolu
  • 1 miltains tomāts
  • 200 g šķiņķa
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Mērcei:
  • 300 g jogurta
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 saišķītis lociņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Kartupeļus pamatīgi nomazgā un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar tējkarotes palīdzību izgrebj tos, atstājot 1 cm biezu sieniņu. Izgrebto masu sagriež sīkos gabaliņos.
  2. Šķiņķi un sieru sagriež mazos gabaliņos.
  3. Notīa un nomazgā pavasara sīpolus. Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, lokus - ripiņās.
  4. Tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
  5. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
  6. Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
  7. Pievieno kartupeļu gabaliņus un pavasara sīpolus un vēl nedaudz visu pacep.
  8. Maisījumu noņem no plīts, samaisa ar pārējām pildījuma sastāvdaļām un nogaršo. Ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus.
  9. Kartupeļus liek uz cepešpannas, kas ieziesta ar taukvielām, sadala maisījumu pa kartupeļiem.
  10. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un pildījums kļuvis zeltaini brūns.
  11. Gatavo mērci: jogurtu sajauc ar izspiestu ķiploku un smalki sagrieztiem lociņiem. Pievieno sāli un piparus.
    Pasniedz pie karstiem kartupeļiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA