Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

2012. gada 16. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Kartupeļus pamatīgi nomazgā un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar tējkarotes palīdzību izgrebj tos, atstājot 1 cm biezu sieniņu. Izgrebto masu sagriež sīkos gabaliņos.
2. Šķiņķi un sieru sagriež mazos gabaliņos.
3. Notīa un nomazgā pavasara sīpolus. Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, lokus - ripiņās.
4. Tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
5. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
6. Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
7. Pievieno kartupeļu gabaliņus un pavasara sīpolus un vēl nedaudz visu pacep.
8. Maisījumu noņem no plīts, samaisa ar pārējām pildījuma sastāvdaļām un nogaršo. Ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus.
9. Kartupeļus liek uz cepešpannas, kas ieziesta ar taukvielām, sadala maisījumu pa kartupeļiem.
10. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un pildījums kļuvis zeltaini brūns.
11. Gatavo mērci: jogurtu sajauc ar izspiestu ķiploku un smalki sagrieztiem lociņiem. Pievieno sāli un piparus.
Pasniedz pie karstiem kartupeļiem.

Labu apetīti!
Uz augšu