Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dārzeņu sacepums ar makaroniem

Dārzeņu sacepums ar makaroniem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g gliemežvāku makaronu (var arī citu formu)
  • Sāls
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 zariņi oregano (var aizstāt ar 1 tējk. kaltētu oregano)
  • Pipari
  • 1 zaļās paprikas pāksts
  • 1 kārbiņa kukurūzas (neto svars 285 g )
  • 2 olas
  • 1 kārbiņa tomātu (neto svars 400 g )
  • 120 g Gouda siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Makaronus novāra gandrīz gatavus pietiekami lielā daudzumā ūdens, kam pievienots sāls, saskaņā ar norādījumiem uz iesaiņojuma.
  2. Pēc tam izlej sietā, labi notecina.
  3. Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu, sautē tajā sīpolus.
  4. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā ir labi apcepta un brūna.
  5. Klāt piespiež ķiploku.
  6. Noplūc oregano lapiņas, pievieno maltajai gaļai. Pievieno sāli, piparus.
  7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem temperatūras.
  8. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.
  9. Kukurūzu izlej sietā un notecina.
  10. Bļodā sajauc kukurūzu, papriku, makaronus, sacepto gaļu, olas un pusi no sarīvētā siera.
  11. Ieziež ar taukvielām karstumizturīgu sacepumu veidni. Liek tajā sagatavotos dārzeņus un makaronus.
  12. Ar dakšiņu saspiež tomātus un pārlej pāri.
  13. Visu pārkaisa ar atlikušo sieru un cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas