Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ogu ķīselis

Ogu ķīselis

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g jauktu ogu (zemenes, kazenes, mellenes)
  • 300 g skābo ķiršu
  • 120 g cukura
  • 1 /8 l sausā sarkanvīna
  • 1 /8 l ķiršu sulas
  • 2 -3 ēd. k. pārtikas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Ogas pārlasa.
  2. Ķiršus nomazgā un izņem kauliņus. Ogas un ķiršus samaisa kopā ar cukuru un atstāj 15 minūtes atsuloties.
  3. Katlā sajauc vīnu un ķiršu sulu.
  4. Ogas un ķiršus izber sietā, sulu ielej atsevišķā traukā un pielej katlā pie pārējā šķidruma. Pāris ēdamkarotes šķidruma nosmeļ nost un noliek pagaidām maliņā.
  5. Sulu katlā uzkarsē līdz sāk vārīties.
  6. Pārējā sulā, kas sajaukta kopā ar vīnu, iemaisa pārtikas cieti.
  7. Vienmērīgi ielej to vārošajā šķidrumā un vienu reizi uzvāra.
  8. Pēc tam iemaisa ogas un ķiršus, ļauj, lai viss vēlreiz "uzmet burbuli".
  9. Saldo ēdienu iepilda deserta trauciņos un atstājiet, lai viss mazliet atdziest.
  10. Pēc tam apmēram uz 1-2 stundām ieliek ledusskapī.
  11. Pasniedz ar pienu, saldo krējumu vai vienkārši pārkaisa pūdercukuru.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA