Vistas fileja estragona un sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 šalotes sīpoli
  • 1/8 l vistas buljona
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. Dižonas sinepju
  • 4 zariņi estragona
  • Citronu sula

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas filejas noskalo un nosusina.
  2. Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Krietni no visām pusēm apcep tajā gaļu. Pēc tam no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem. Gatavo gaļu no pannas noņem un uzliek uz šķīvja.
  3. Šalotes smalki sakapā, atlikušajās taukvielās cep, līdz sīpoli ir palikuši caurspīdīgi.
  4. Pielej buljonu un krējumu, uzvāra.
  5. Ar nelielu putojamo slotiņu piemaisa klāt sinepes. Mērci uz nelielas uguns vāra 5 minūtes. Pieliek sāli un piparus.
  6. Pa to laiku noskalo estragonu, lapiņas no zariņiem noplūc un smalki sakapā, iemaisa mērcē.
  7. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
  8. Pēc tam ieliek tajā vistas filejas un uz mazas uguns traukā ar vāku ļauj apmēram 20 minūtes pasutināties.
    Pasniedz ar rīsiem un mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

gardeedis 2016. gada 15. februāris 17:46
ljoti laba recepte
Kristine Klavina 2013. gada 27. jūlijs 16:37
Viss izdevās ļoti garšīgi arī bez estragona.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi