Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas fileja estragona un sinepju mērcē

Vistas fileja estragona un sinepju mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 šalotes sīpoli
  • 1/8 l vistas buljona
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. Dižonas sinepju
  • 4 zariņi estragona
  • Citronu sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas filejas noskalo un nosusina.
  2. Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Krietni no visām pusēm apcep tajā gaļu. Pēc tam no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem. Gatavo gaļu no pannas noņem un uzliek uz šķīvja.
  3. Šalotes smalki sakapā, atlikušajās taukvielās cep, līdz sīpoli ir palikuši caurspīdīgi.
  4. Pielej buljonu un krējumu, uzvāra.
  5. Ar nelielu putojamo slotiņu piemaisa klāt sinepes. Mērci uz nelielas uguns vāra 5 minūtes. Pieliek sāli un piparus.
  6. Pa to laiku noskalo estragonu, lapiņas no zariņiem noplūc un smalki sakapā, iemaisa mērcē.
  7. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
  8. Pēc tam ieliek tajā vistas filejas un uz mazas uguns traukā ar vāku ļauj apmēram 20 minūtes pasutināties.
    Pasniedz ar rīsiem un mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas