Siera kūka ar laimu

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Dāmu pirkstiņus ieliek politēna maisiņā. Maisiņu aiztaisa ciet un cepumus sasmalcina, ritinot pa maisiņu ar mīklas veltni. Nosver 180 g cepumu drupaču un ieliek bļodā. Pārejās drupačas noliek malā.
2. Izkausē sviestu un samaisa bļodā kopā ar cepumu drupačām.
3. Ietauko tortes veidni (diametrs 26 cm), vēlams, lai būtu ar noņemamam malām.
4. Sagatavotās drupačas vienmērīgi sadala pa veidnes pamatni, labi piespiež un ieliek vēsumā.
5. Vienam laimam norīvē miziņu, pēc tam no tā izspiež sulu.
6. Putukrējumu saputo, putošanas laikā pa daļām pieber cukuru. Pēc tam pakāpeniski piemaisa klāt svaigo sieru, laima sulu un pusi no sarīvētās laima miziņas.
7. Siera krēmu liek pa virsu drupaču pamatnei un izlīdzina.
8. Kūku apmēram uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
9. Kūku izņem no veidnes. Ārējo malu apklāj ar atlikušajām drupačām. Un rotā ar laima šķēlītēm..
10. Labu apetīti!
Uz augšu