Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Siera kūka ar laimu

Siera kūka ar laimu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g cepumu "Dāmu pirkstiņi"
  • 120 g sviesta
  • 2 laimi
  • 200 g putukrējuma
  • 100 g cukura
  • 400 g trekna svaigā siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Dāmu pirkstiņus ieliek politēna maisiņā. Maisiņu aiztaisa ciet un cepumus sasmalcina, ritinot pa maisiņu ar mīklas veltni. Nosver 180 g cepumu drupaču un ieliek bļodā. Pārejās drupačas noliek malā.
  2. Izkausē sviestu un samaisa bļodā kopā ar cepumu drupačām.
  3. Ietauko tortes veidni (diametrs 26 cm), vēlams, lai būtu ar noņemamam malām.
  4. Sagatavotās drupačas vienmērīgi sadala pa veidnes pamatni, labi piespiež un ieliek vēsumā.
  5. Vienam laimam norīvē miziņu, pēc tam no tā izspiež sulu.
  6. Putukrējumu saputo, putošanas laikā pa daļām pieber cukuru. Pēc tam pakāpeniski piemaisa klāt svaigo sieru, laima sulu un pusi no sarīvētās laima miziņas.
  7. Siera krēmu liek pa virsu drupaču pamatnei un izlīdzina.
  8. Kūku apmēram uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
  9. Kūku izņem no veidnes. Ārējo malu apklāj ar atlikušajām drupačām. Un rotā ar laima šķēlītēm..
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas