Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kāpostu sacepums ar šķiņķi (speķi)

Kāpostu sacepums ar šķiņķi (speķi)

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalviņa ( apm. 800 g )
  • 300 g šķiņķa vai caurauguša speķa
  • 1 liels sīpols
  • 100 g rīvēta Gouda siera
  • 3 olas
  • 3 /8 l piena
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Kāpsostgalviņu sadala četrās daļas un izgriež kacenu.
  2. Ceturdaļas šķērsām sagriež tievās strēmelītēs.
  3. Katlā uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens, 3 minūtes blanšē tajā kāpostu strēmelītes, pēc tam ieliek sietā un notecina.
  4. Kūpinatājam speķim vai šķinķim nogriež ādu, un sagriež nelielos kubiņos.
  5. Speķa kubiņus pannā ar pārklājumu uz vidēji lielas uguns cep caurspīdīgus.
  6. Pa to laiku nomizo sīpolu un smalki sakapā. Sīpolus pievieno speķim un sacep caurspīdīgus.
  7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Ietauko veidni.
  8. Kāpostus labi nospiež un pievieno saceptajam speķim un sīpoliem, pēc tam pieliek klāt pusi no siera. Sagatavoto masu liek ietaukotajā veidnē.
  9. Sakuļ olas kopā ar pienu, iemaisa atlikušo sieru.
  10. Maisījumu pārlej veidnē pāri sacepumam un iecilā.
  11. Sacepumu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes 180 grādos.
  12. Pasniedz ar kartupeļu biezputru un sabrūninātu sviestu.
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas