Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Saldējuma deserts "eksotika"

Saldējuma deserts "eksotika"

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kārba nesaldinātu ananasu gredzenu (neto svars ap. 400 g)
  • 1 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 ēd. k. baltā ruma
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 /2 paciņa vaniļas cukura
  • 2 ēd. k. kokosa skaidiņu
  • 1 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 2 - 3 ēd. k. kraukšķīgā musli (gatavs produkts)
  • 150 g vaniļas saldējuma
  • 150 g zemeņu saldējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Ananasu gredzenus notecina, sulu atstāj, jo tā būs vēl vajadzīga.
  2. Mikserī sakuļ biezenī ananasu gredzenus kopā ar kļavu sīrupu vai medu, citronu sulu un rumu. Pievieno tik daudz no ananasu sulas, lai iegūtais maisījums būtu pietiekami biezs, bet to viegli varētu liet.
  3. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās.
  4. Iecilā kokosa skaidiņas.
  5. Nelielā pannā izkausē sviestu. Maisot apcep tajā kraukšķīgo musli, lai tas izkarsētos un paliktu vēl kraukšķīgāks. Apcepto musli atdzesē.
  6. Saldējumu dekoratīvi izkārto deserta trauciņos.
  7. Vienā pusē liek zemeņu saldējumu, otrā pusē lieck vaniļas.
  8. Pāri pārlej ananasu mērci.
  9. Pārkaisa ar kraukšķīgo musli un rotā ar putukrējumu, tūlīt pasniedz galdā.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Klasiskā lazanja

Klasiskā lazanja

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas