Makaroni ar tomātiem un aitas sieru

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 neliels baklažāns
  • 1 neliela sarkana paprika
  • 250 g kokteiļtomātiņu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 saišķītis bazilika
  • 10 melnās olīvas
  • 400 g makaronu - gliemežvāku
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 kārba tomātu (neto svars 400 g)
  • 100 g aitas siera

Pagatavošana

35 min.
  1. Baklažānu nomizo ar dārzeņu mizotāju un sagriež 1 cm lielos kubiņos.
  2. Papriku nomazgā, iztīra, pēc tam sagriež tievos salmiņos.
  3. Tomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm.
  4. Ķiploku nomizo un smalki sakapā.
  5. Baziliku nomazgā, nopurina lieko ūdeni, lapiņas noplūc un sagriež strēmelītēs. Pusi bazilika pārsedz un noliek maliņā.
  6. Olīvas strēmelītes nogriež no kauliņiem.
  7. Bagātīgi daudzumā ūdens, kam pievienota sāls, novāra makaronus, taču nepārvāra tos.
  8. Pa to laiku pannā sakarsē eļļu. Apgrozot no visām pusēm, apcep tajā sagrieztos baklažānus. Pieliek klāt paprikas strēmelītes un vēl kādu brīdi visu kopā turpina cept.
  9. Pēc tam liek klāt ķiplokus, konservētos tomātus, olīvas un baziliku. Garšai pieliek sāli un piparus, nedaudz iebiezina, ļaujot šķidrumam novārīties.
  10. Aitas sieru sadrupina.
  11. Mērcei pievieno kokteiļtomātiņus un uzkarsē tajā.
  12. Makaronus nokāš un samaisa kopā ar mērci.
  13. Visu pārkaisa ar aitas sieru un atlikušo baziliku, nekavējoties pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni