Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar tomātiem un aitas sieru

2012. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Baklažānu nomizo ar dārzeņu mizotāju un sagriež 1 cm lielos kubiņos.
2. Papriku nomazgā, iztīra, pēc tam sagriež tievos salmiņos.
3. Tomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm.
4. Ķiploku nomizo un smalki sakapā.
5. Baziliku nomazgā, nopurina lieko ūdeni, lapiņas noplūc un sagriež strēmelītēs. Pusi bazilika pārsedz un noliek maliņā.
6. Olīvas strēmelītes nogriež no kauliņiem.
7. Bagātīgi daudzumā ūdens, kam pievienota sāls, novāra makaronus, taču nepārvāra tos.
8. Pa to laiku pannā sakarsē eļļu. Apgrozot no visām pusēm, apcep tajā sagrieztos baklažānus. Pieliek klāt paprikas strēmelītes un vēl kādu brīdi visu kopā turpina cept.
9. Pēc tam liek klāt ķiplokus, konservētos tomātus, olīvas un baziliku. Garšai pieliek sāli un piparus, nedaudz iebiezina, ļaujot šķidrumam novārīties.
10. Aitas sieru sadrupina.
11. Mērcei pievieno kokteiļtomātiņus un uzkarsē tajā.
12. Makaronus nokāš un samaisa kopā ar mērci.
13. Visu pārkaisa ar aitas sieru un atlikušo baziliku, nekavējoties pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Uz augšu