-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vistas ragū ar spinātiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g saldētu spinātu lapu (var arī svaigus)
-
750 g burkānu
-
1 sīpols
-
4 vistas filejas (apm. 600 g)
-
3 ēd. k. sviesta
-
Sāls
-
Pipari
-
0.5 l vistas buljona
-
Rīvēts muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
-
Burkānus nomizo, pēc tam gareniski sadala četrās daļās un sagriež 3 cm garos gabaliņos.
-
-
Vistas filejas sagriež 2 cm lielos gabaliņos.
-
Katlā izkausē sviestu un, pa daļām maisot, apcep tajā gaļas gabaliņus. Izņem tos no katla, uzkaisa mazliet sāli un piparus, pārsedz un noliek malā.
-
Atlikušajās taukvielās apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi.
-
Pēc tam pieliek klāt burkānus un pielej vistas buljonu, uzvāra.
-
Garšai pieliek muskatriekstu, sautē uz nelielas uguns apmēram 10 - 15 minūtes.
-
Spinātiem nospiež šķidrumu un rupji sakapā. Kopā ar apcepto gaļu liek klāt pie burkāniem. Visu kopā sautē vēl 5 - 10 minūtes.
-
Pasniedz galdā kopā ar rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs