Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Speķa pīrādziņi

Speķa pīrādziņi

FOTO: Shutterstock.com

Kārtīgi speķa pīrāgi ir neatņemama latvieša svētku mielasta sastāvdaļa.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena
  • 35 g rauga
  • 125 g cukura
  • 1/2 ēd. k. sāls
  • 2 olas
  • 75 g sviesta
  • 30 g majonēze (80%)
  • 800 g kviešu miltu
  • Pildījumam:
  • 200 g cūkgaļas šķiņķa
  • 50 g sīpolu
  • 2 g piparu
  • 5 g sāls
  • Pārziešanai:
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Lielā bļodā raugu saberž ar 2 ēdamkarotēm cukura, pieber 3 ēdamkarotes miltu un pielej ap 100 gr remdena piena. Izmaisa un noliek siltā vietā rūgt.
  2. Kamēr ieraugs rūgst, olas saputo ar atlikušo cukuru. Sviestu izkausē.
  3. Katliņā nedaudz uzsilda atlikušo pienu, pielej izkausēto sviestu, pieliek saputotās olas, sāli, majonēzi, izmaisa.
  4. Kad ieraugs uzrūdzis (siltā virtuvē apmēram pēc 20 minūtēm), tam pielej katliņa saturu, izmaisa, liek izsijātus miltus. 4 glāzes miltu pieliek uzreiz, tad samīca, bet pārējos miltus liek klāt pēc sajūtas, lai veidojas ne pārāk stingra mīkla. Miltu daudzums atkarīgs gan no šķirnes, gan miltu mitruma. Kad mīkla ir vajadzīgajā konsistencē, to turpina mīcīt, līdz tā vairs neķep un atlec no rokām.
  5. Gatavu mīklu pārsedz ar dvieli un liek siltā vietā, kur nav caurvēja, skaļu trokšņu. Apmēram pēc stundas mīkla būs gatava.
  6. Pildījumam sagriež sīpolus un šķiņķi, pieber piparus un nogaršo, ja vajag, pieliek sāli. Ja patīk, var pildījumu viegli apcept uz pannas, tik, lai sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  7. Tīru galdu viegli pārkaisa ar miltiem, ņem gabalu mīklas un izveltnē ap 3-4 mm biezumā. Ar glāzi izspiež aplīšus, vidū liek pildījumu, malas aizspiež, pīrāgu nedaudz ieloka pusmēness formā.
  8. Plāti ieziež ar speķa gabalu, liek pīrāgus ar šuvi uz leju, starp pīrāgiem atstājot ap 3 cm. Izmantojot otiņu, pārziež ar sakultu olu.
  9. Cep 180 grādos līdz pīrāgi brūni.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos līdz pīrāgi brūni.

Lai labi garšo!

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas