Tvaikots biezpiena-mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • Pudiņam
  • 100 g krāsainas marmelādes
  • 200 g biezpiena
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. mannas
  • 100 g piena
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Vaniļas mērcei
  • 1 olas dzeltenums
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 150 g piena
  • 1 /2 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

100 min.
  1. Pudiņa gatavošana: pienu uzvāra, maisot tam pievieno izsijātu mannu. Vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, tad to atdzesē.
  2. Olu baltumu atdala no dzeltenuma, dzeltenumu saputo ar cukuru.
  3. Saputotam dzeltenumam pievieno caur sietu izberztu biezpienu, kubiņos sagrieztu marmelādi un pēc tam, kad visu izmaisa, tajā iecilā atsevišķi saputotu olas baltumu.
  4. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē. Veidni liek katlā ar karstu ūdeni un vāra to ūdens peldē 45 minūtes, līdz izveidojas blīva masa.
  5. Vaniļas mērces gatavošana: olas dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu, pienu.
  6. Masu vāra ūdens peldē, kamēr tā sabiezē. Pirms pasniegšanas atdzesē.
  7. Tvaikotu biezpiena mannas pudinju pasniedzu ar vaniļas-citrona mērci un augļiem.
    Tvaikotu biezpiena mannas pudinju pasniedzu ar vaniļas-citro...
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti