Sākums > Receptes > Deserti

Tvaikots biezpiena-mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci

2012. gada 14. jūnijs
Foto: Līga Elmere
Pagatavošana
100 min
1. Pudiņa gatavošana: pienu uzvāra, maisot tam pievieno izsijātu mannu. Vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, tad to atdzesē.
2. Olu baltumu atdala no dzeltenuma, dzeltenumu saputo ar cukuru.
3. Saputotam dzeltenumam pievieno caur sietu izberztu biezpienu, kubiņos sagrieztu marmelādi un pēc tam, kad visu izmaisa, tajā iecilā atsevišķi saputotu olas baltumu.
4. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē. Veidni liek katlā ar karstu ūdeni un vāra to ūdens peldē 45 minūtes, līdz izveidojas blīva masa.
5. Vaniļas mērces gatavošana: olas dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu, pienu.
6. Masu vāra ūdens peldē, kamēr tā sabiezē. Pirms pasniegšanas atdzesē.
7. Tvaikotu biezpiena mannas pudinju pasniedzu ar vaniļas-citrona mērci un augļiem.
Foto: Līga Elmere
8. Labu apetīti!
Uz augšu