Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Svētku maize ar rozīnēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 135 ml piens
  • 12 g svaigais raugs
  • 2 ēd.k cukurs
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • 1 /3 tēj.k kurkuma ( krāsai)
  • 1 /3 tēj.k kardamons
  • 50 g sviests vai margarīns + ap 30 g vēl smērēšanai
  • Ap 300g milti
  • 1 ēd.k eļļa trauka iesmērēšanai
  • 1 ola
  • Rozīnes ap 70g
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru.
  2. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu.
  3. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru.
  4. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam olu.
  5. Pievienojam miltus ar kurkumu.
  6. Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu,līdz mīkla dubultojas apjomā.
  7. Izrullējam mīklu taisnstūrī,izmērs būtībā atkarīgs no formas izmēra ko izmantosim.Es izrullēju 40cm* 17cm. lielā taisnstūrī.
  8. Sagriežam mīklu vertikāli 8 gabaliņos.Sanāk 8 gabaliņi 17cm gari un 5 cm plati.Tas tā aptuveni.
  9. Ņemam tos 30g sviesta vai margarīna un izkausējam.
  10. Katru mīklas gabaliņu apsmērējam ar izkausētu sviestu.
  11. Tālāk salokam kā bildēs rādīts ārējās maliņas līdz vidum,apsmērējam atkal ar sviestu un tad uz pusēm.Bet būtībā jau locīšanas veids pēc katra vēlēšanās.
  12. Kad visi gabaliņi apsmērēti un salocīti,kārtojam tos cepamtraukā,kas iesmērēts ar sviestu.Mīklas gabaliņus liekam ar atvērto maliņu uz leju.
  13. Apsedzam un liekam siltā vietā uz 30 minūtēm.
  14. Pēc tam,kad mīkla vēlreiz uzrūgusi apsmērējam ar atlikuso sviestu un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm,līdz maize skaisti brūna.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābenes bez sāls ziemai

Skābenes bez sāls ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas