Sagatavo puķkāpostus. Nomazgā puķkāpostu un sadala to zariņos. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 2 - 3 minūtes zem vāka uz strauja uguns. Izslēdz uguni, un atstāj zem vāka 10 minūtes.
Sagatavo mīklu. Sakuļ ar mikseri vai dakšiņu olas. Pievieno naža galu sodas un sāli pēc garšas. Nepārtraukti kuļot pievieno 4 ēdamkarotes krējuma. Nepārtraucot kulšanu pievieno izsijātus miltus. Beigās pievieno sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles.
Cep puķkāpostus. Puķkāpostus notecina caurdurī, lielākos zariņus pārgriež uz pusēm. Sakarsē pannā eļļu. Mērcē puķķāpostus mīklā (puķķāpostiem ir jābūt pilnīgi apņemtiem ar mīklu) un liek karstajā pannā. Cep, apgriežot uz otru pusi, katru pusi apmēram 1-1,5 minūtes, kamēr mīkla smuki zeltaina.
Pasniedz karstus ar krējumu vai arī kā piedevu pie gaļas pamatēdieniem, bet var ēst arī aukstus.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
1 neliels (apm. 300 g) puķkāposts
Mīklai:
½ glāze miltu
2 olas
4 ēdk skābā krējuma
Naža gals soda
Zaļumi pēc izvēles
-->
Pagatavošana
25 min.25 min.
Sagatavo puķkāpostus. Nomazgā puķkāpostu un sadala to zariņos. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 2 - 3 minūtes zem vāka uz strauja uguns. Izslēdz uguni, un atstāj zem vāka 10 minūtes.
Sagatavo mīklu. Sakuļ ar mikseri vai dakšiņu olas. Pievieno naža galu sodas un sāli pēc garšas. Nepārtraukti kuļot pievieno 4 ēdamkarotes krējuma. Nepārtraucot kulšanu pievieno izsijātus miltus. Beigās pievieno sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles.
Cep puķkāpostus. Puķkāpostus notecina caurdurī, lielākos zariņus pārgriež uz pusēm. Sakarsē pannā eļļu. Mērcē puķķāpostus mīklā (puķķāpostiem ir jābūt pilnīgi apņemtiem ar mīklu) un liek karstajā pannā. Cep, apgriežot uz otru pusi, katru pusi apmēram 1-1,5 minūtes, kamēr mīkla smuki zeltaina.
Pasniedz karstus ar krējumu vai arī kā piedevu pie gaļas pamatēdieniem, bet var ēst arī aukstus.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Omāri, grezni kokteiļi un apzeltīta šokolāde: ieskaties, ar ko mielosies "Oskara" pasniegšanas ballītē
Daudzveidīgu sacepumu recepšu izlase - lai neapnīk gatavot!
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri