Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vēja kūkas jeb vecrīgas

2012. gada 21. maijs
Foto: Kristiāna Hoha
Pagatavošana
40 min
1. Liek vārīties ūdeni, kuram pievienots sviests un sāls
Foto: Kristiāna Hoha
2. Kad sviests ir izkusis, vienā paņēmienā ieber miltus un sāk sparīgi ar koka karoti maisīt.
Foto: Kristiāna Hoha
3. Maisa tik ilgi kamēr masa saiet vienā lielā gabalā un apakšā parādās balta kārtiņa.Tad noņem no uguns un atstāj uz 10 minūtēm atdzesēties.
Foto: Kristiāna Hoha
4. Kamēr masa dzesējas, tikmēr traukā ieliek biezpienu, ielej saldo krējumu, pieber cukuru un vanilīncukuru, un tad kuļ līdz viendabīgai masai, nedrīkst pārkult, jo tad saldais krējums saies sviestā.
Foto: Kristiāna Hoha
5. Kad 10 minūtes ir pagājušas tad pa vienai masā iemaisa olas, maisa jāmaisa tik ilgi kamēr paliek vijīga (kā parādīts nākamajā attēlā).
Foto: Kristiāna Hoha
6. Tad piciņas liek uz pannas un liek cepeškrāsnī (piciņu izmērs nav svarīgs, cik lielas kūciņas grib tik liek uz pannas). Plīti iesilda līdz 220 grādiem un liek cepties uz apmēram 25 - 30 minūtēm. PIRMĀS 15 MINŪTES KRĀSNI VIRINĀT NEDRĪKST, TAD PICIŅAS NEPACELSIES UN SAPLAKS!!!!!
Foto: Kristiāna Hoha
7. Uzreiz izņemot no cepeškrāsns griež uz pusēm un 10 minūtes atdzesē, pēctam vienu pusīti pilda ar pidījumu, bet otru uzliek pa virsu.
Nu vēja kūkas ir gatavas.

Lai labi garšo!
Foto: Kristiāna Hoha
Uz augšu