Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 x180 g biezpiena
  • 75 g žāvētas aprikozes
  • 30 g mandeļes
  • 30 g rozīnes
  • 180 g sviests
  • 3 olu dzeltenumi
  • 125 g cukurs
  • 125 g saldais krējums
  • 20 g vanilīncukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Rotāšanai:
  • Šokolāde
  • Saldie kristāliņi-dekori
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnpiena. Biezpienam jābūt pēc iespējas sausākam.
    Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnp...

    FOTO: TeddyWife

  2. Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izdarīts, noliekam bļodu ar biezpienu malā, lai pastāv.
    Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izd...

    FOTO: TeddyWife

  3. Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes. Pashā var likt arī citus riekstus, žāvētus augļus.
    Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes....

    FOTO: TeddyWife

  4. Sākam gatavot vaniļas un olu putas.
  5. Katliņā ielejam saldo krējumu un pievienojam vanilīncukuru, uzvāram. Bļodiņā sakuļam olas dzeltenumus ar cukuru un sāli.
  6. Tad iemaisam uzvārīto saldo krējumu saputotajās olās.
  7. Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr masa sabiezē, bet tā nedrīkst saiet kunkuļos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
    Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr mas...

    FOTO: TeddyWife

  8. Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
    Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.

    FOTO: TeddyWife

  9. Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.
    Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.

    FOTO: TeddyWife

  10. Tagad iecilājam biezpienā iepriekš sagatavoto masu un visu samaisam.
  11. Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar marli (marli liku divās kārtās).
    Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar m...

    FOTO: TeddyWife

  12. Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli, liekam virsū šķīvi un tad liekam virsū slogu (es izmantoju gurķu burku, kas bija ledusskapī). Biezpienu liek ledusskapī uz 12-24h.
    Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli,...

    FOTO: TeddyWife

  13. Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.
    Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.

    FOTO: TeddyWife

  14. Sākam dekorēt.
    Sākam dekorēt.

    FOTO: TeddyWife

  15. Ciemiņiem patiks!
  16. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas