Lazanja

2012. gada 24. marts
Foto: Rita Grīnvalde
Sastāvdaļas norādītas ~12 gabaliņiem.
Pagatavošana
90 min
1. Gatavo balto mērci. Taukvielās izšķīdina miltus un pakāpeniski pievieno ūdeni, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Kad milti izšķīdināti, pievieno krējumu un buljona kubiciņu. Mērce gatava, kad sāk viegli burbuļot.
2. Gatavo pildījumu. Uz pannas apcep malto gaļu un pievieno garšvielas. Malto gaļu cepot, jācenšas sadalīt pēc iespējas mazākos gabaliņos. Kad gaļa izcepusies, pievieno ķīnas saldskābo / Uncle Bens mērci un visu kārtīgi samaisa.
3. Sagatavo makaronu plāksnes. Lēzenā traukā ielej karstu ūdeni un pievienu ēd. k. eļļas. Liek mērcēties makaronu plāksnes.
4. Būvē lazanju. Cepamajā traukā plānā kārtiņā ielej balto mērci un klāj pirmo kārtu ar izmērcētajām makaronu plāksnēm (man sanāca pa 6 plāksnēm vienā kārtā). Tālāk turpina likt kārtas šādā secībā : gaļas pildījums, plāksnes, baltā mērce, gaļas pildījums, plāksnes, baltā mērce, utt.
Foto: Rita Grīnvalde
5. Būvē cik augstu vēlas. Pēdējai kārtā jābūt baltās mērces kārtai. Cepšana. Cepamo pannu apklāj ar folliju un liek cepties 180 grādos 30 minūtes.
Foto: Rita Grīnvalde
6. Tad izņem no krāsns, noņem folliju, apkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes bez follija.

Labu apetīti!
Foto: Rita Grīnvalde
Uz augšu