Maltās gaļas zaķis ar olu

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1/2 sīpola
  • 4-6 daiviņa/s ķiploka
  • 2-3 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

75 min.
  1. Sagatavo visu nepieciešamo viltotajam zaķim. Olas novāra, sīpolu un ķiplokus notīra. Sagriež pētersīļus.
    Sagatavo visu nepieciešamo viltotajam zaķim. Olas novāra, sī...
  2. Sīpolu, ķiplokus un pētersīļus lieka virtuves kombainā ar asmeni, sasmalcina visu.
    Sīpolu, ķiplokus un pētersīļus lieka virtuves kombainā ar as...
  3. Pievieno malto gaļu, atkal visu sasmalcin līdz masa kļūst viendabīga.
    Pievieno malto gaļu, atkal visu sasmalcin līdz masa kļūst vi...
  4. Izņem malto gaļu no virtuves kombaina un liek bļodā, pievieno sāli, piparus. Šajā momentā var pievienot arī baltmaizes mīkstumu un vienu olu, tas padarīs malto gaļu mīkstāku beigās (es neko tādu nelieku klāt).
    Izņem malto gaļu no virtuves kombaina un liek bļodā, pievien...
  5. Maltās gaļas masu kārtīgi samaisa. Tagad sadala maltās gaļas masu četrās daļās un veido plakanas kotletes - ne pārāk plānas, ne pārāk biezas.
    Maltās gaļas masu kārtīgi samaisa. Tagad sadala maltās gaļas...
  6. Uz vienas no plakanajām kotletēm liek virsū vārītu olu.
    Uz vienas no plakanajām kotletēm liek virsū vārītu olu.
  7. Tad liek virsū otru kotleti un saspiež malas. Tad ņem rokās un veido vienu lielu kotleti jeb viltoto zaķi.
    Tad liek virsū otru kotleti un saspiež malas. Tad ņem rokās...
  8. To pašu izdara ar atlikušo malto gaļu un olu. Viltotos zaķus liek uz paplātes un cepeškrāsnī uz 200 grādiem 50 - 60 min., līdz virsiņa kļūst zeltaina.
    To pašu izdara ar atlikušo malto gaļu un olu. Viltotos zaķus...
  9. Pasniedz uzreiz ar makaroniem/kartupeļiem un salātiem, vai atstāj, lai atdziest un vēlāk liek uz maizītes ar mārrutkiem.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz uzreiz ar makaroniem/kartupeļiem un salātiem, vai a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni