Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pekinas citronu vista

Pekinas citronu vista

FOTO: Ilze Eiduka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 500 g vistas fileja
  • 2 olu baltumi
  • 90 g kartupeļu ciete
  • 120 g Pekinas citronu mērce
  • Eļļa cepšanai
  • Marinādei:
  • 1 ēd. k. sojas mērce
  • Neliels ingvera saknes gabaliņš
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tēj. k. asā čili mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Vistas gaļu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
    Vistas gaļu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.

    FOTO: Ilze Eiduka

  2. Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
    Ķiploku un ingveru smalki sakapā.

    FOTO: Ilze Eiduka

  3. Traukā ievieto vistas gaļu un pievieno sojas mērci, ķiploku, ingveru un aso čili mērci.
  4. Visu masu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties uz 1 stundu.
    Visu masu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties uz 1 st...

    FOTO: Ilze Eiduka

  5. Izņem masu no ledusskapja un tai pievieno divus kārtīgi sakultus olas baltumus. Visu labi apmaisa.
  6. Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.
    Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.

    FOTO: Ilze Eiduka

  7. Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to. Kad eļļa uzkarsusi vienu pēc otra eļļā cepties liek vistas gabaliņus.Cep kamēr gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi.
    Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to. Kad eļļa uz...

    FOTO: Ilze Eiduka

  8. Vistas gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar papīra salveti, lai tā uzsūktu lieko eļļu.
    Vistas gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā a...

    FOTO: Ilze Eiduka

  9. Kad visi vistas gabaliņi apcepti, tīrā pannā bez taukvielām ielej Pekinas citronu mērci un nedaudz uzsilda.
    Kad visi vistas gabaliņi apcepti, tīrā pannā bez taukvielām...

    FOTO: Ilze Eiduka

  10. Mērcei pannā pievieno apceptos vistas gabaliņus un visu labi apmaisa.
    Mērcei pannā pievieno apceptos vistas gabaliņus un visu labi...

    FOTO: Ilze Eiduka

  11. Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.
    Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.

    FOTO: Ilze Eiduka

  12. Ja vēlaties bagātīgāku mērces glazējumu, izmantojiet šai receptei 240 gramus citronu mērces.
  13. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA