Sākums > Receptes > Deserti

Neparastās, saldās bumbiņas

2012. gada 18. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, karsē līdz cukurs izkūst.
2. Tad pievieno sviestu, karsē un maisa līdz sviests izkūst.
3. Pievieno iebiezināto pienu, karsē 2-3min. Noņem no uguns un iemaisa sauso maisījumu ar kakao, izmaisa kārtīgi un pievieno iepriekš apgrauzdētas auzu pārslas. Kārtīgi izmaisa un liek aukstumā līdz pilnībā atdziest.
4. Kad šī masa ir atdzisusi, veido bumbiņas, ko apviļā kokosa skaidiņās un krāsainajos cukura graudiņos.
5. Tik pat labi var apviļāt arī auzu pārslās vai sasmalcinātos cepumos, vai vafelēs, vai arī riekstos.
6. Liek atkal aukstumā, lai savelkās. Sanāk ļoti gards našķis.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu