Kartupeļu sacepums ar anšoviem

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 kg kartupeļi
  • 500 g sīpoli
  • 1 ēd. k. dažādu sakapātu zaļumi (petersīlis u.c)
  • 10 olīvas melnas
  • 1 ēd. k. kaperi
  • 6 filejas anšovi
  • 5 -6 ēd. k. baltvīns
  • Mazliet olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sajauc 3 ēd. k. eļļu ar zaļumiem.
  2. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlēs.
  3. Nomizo sīpolus, nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītes, tad sagriež mocarella.
  4. Ielej nedaudz eļļu cepamā traukā un sakārto kartupeļus un sīpolus, sasmalcinātas olīves, kaperus nomazgātus un nosusinatus, mocarellu un anšovus un parlej ar garšaugu eļļu. Pievieno sāli un piparus.
  5. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 45 minūtes, līdz zeltaina garoza būs izveidojusies. Ja cepšanas laikā dārzeņi paliek pārāk sausi, apslaka ar dažam ēd. k. vīna.
  6. Recepte ir aizguta no Guida cucina (Italija)
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

FANIJA 2012. gada 29. februāris 19:44
tas sanak loti garšigs
FANIJA 2012. gada 29. februāris 19:44
tas sanak loti garšigs

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi