Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas filejas medaljoni krējuma mērcē

2012. gada 10. janvāris
Foto: Ilze Martuseviča
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo, pa vienam ieliek ēdamkarotē un sagriež ar nazi 0,5 cm biezās šķēlēs tā, lai kartupelis apkašējā daļā turētos kopā.Kartupeļus kārto uz cepešpannas, uz katra kartupeļa uzliek piciņu sviesta un uzber šķipsniņu sāls. Kartupeļus cep cepeškrāsnī 220 grādos līdz gatavībai.
2. Cūkas fileju sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Pannu labi sakarsē, tajā izkausē ēdamkaroti sviesta un no abām pusēm apcep sagrieztos medaljonus tā, lai veidojas zeltaina garoziņa. Medaljonus liek kastrolī, uzlej saldo krējumu, virsū uzber sadrupinātu sieru, uzkaisa svaigi maltus melnos piparus. Sautē uz lēnas uguns,līdz gaļa ir mīksta.
3. Uz šķīvja kārto kartupeļus un cūkgaļas medaljonus,visu pārlej ar mērci.
4. Labu apetīti! :)
Uz augšu