Cūkas filejas medaljoni krējuma mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg vidēja lieluma kartupeļu ( pēc iespējas vienādu)
  • 100 gr sviesta
  • Sāls, malti melni pipari
  • 1 cūkgaļas fileja
  • 350 ml 10% saldā krējuma
  • 100 gr zilā siera ( dor blue, Gorgonzola)

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus nomizo, pa vienam ieliek ēdamkarotē un sagriež ar nazi 0,5 cm biezās šķēlēs tā, lai kartupelis apkašējā daļā turētos kopā.Kartupeļus kārto uz cepešpannas, uz katra kartupeļa uzliek piciņu sviesta un uzber šķipsniņu sāls. Kartupeļus cep cepeškrāsnī 220 grādos līdz gatavībai.
  2. Cūkas fileju sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Pannu labi sakarsē, tajā izkausē ēdamkaroti sviesta un no abām pusēm apcep sagrieztos medaljonus tā, lai veidojas zeltaina garoziņa. Medaljonus liek kastrolī, uzlej saldo krējumu, virsū uzber sadrupinātu sieru, uzkaisa svaigi maltus melnos piparus. Sautē uz lēnas uguns,līdz gaļa ir mīksta.
  3. Uz šķīvja kārto kartupeļus un cūkgaļas medaljonus,visu pārlej ar mērci.
  4. Labu apetīti! :)

Komentāri

Liene 2012. gada 12. janvāris 14:15
Si recepte bija ari Ievas virtuvee. Loti garshigi sanaak. Taisu diezgan biezhi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni