Sākums > Receptes > Uzkodas

Siera mīklas groziņi

2012. gada 8. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Šie groziņi bija gatavoti uz lieldienām un tādēļ iekšā ir ola. Pildīti ar siera salātiem.
Pagatavošana
120 min
1. Sarīvē 100 g siera uz smalkās rīves.
Foto: Nataša Rogova
2. Pievieno 1 olu un kārtīgi izmaisa.
Foto: Nataša Rogova
3. Pievieno sviestu vai margarīnu 100 g istabas tempertūrā un visu kārtīgi izmaisa.
Foto: Nataša Rogova
4. Ber klāt miltus, izmīca mīklu. Tai jāsanāk vidēji cietai un nav jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīca un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
5. Pēc tam liek formiņās plānā kārtiņā un viduci sadur ar dakšiņu.
Foto: Nataša Rogova
6. Cep 200 grādos ap 12-15 minūtēm līdz groziņi kļūst gaiši brūni.
7. Groziņiem jābūt aptuveni šādiem kā bildēs,var būt mazliet gaišāki, bet noteikti ne tumšāki.
Foto: Nataša Rogova
8. Uz smalkās rīves sarīvē 100 g sieru, pievieno uz smalkās rīves sarīvētus burkānus ap 50 g un uz smalkās rīves sarīvētas 2 vārītas olas, pievieno majonēzi pēc vajadzības un izmaisam. Pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus pec garšas, bet jābūt ņipram.
9. Pilda groziņos siera salātus un vidū liek uz pusēm pārgriestu olu.
10. Var arī sapildīt tikai ar siera salātiem, bet var arī ar citiem salātiem vai ko sirds kāro.
Foto: Nataša Rogova
11. Un vēl pildījumā svaigi salāti. Biezpienam pievieno sagrieztu svaigo gurķi, mazliet krējumu, pildījums gatavs.
Foto: Nataša Rogova
12. Lai labi garšo!
Uz augšu