Mans plova variants

2011. gada 30. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Sīki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas eļļā līdz tie kļūst zeltaini, tad ņemam nost no pannas, liekam trauciņā.
Foto: Receptes.lv
2. Tur pat uz pannas liek cūkgaļu, sagrieztu mazos gabaliņos. Cep uz mazas uguns kādas 10 minūtes.
Foto: Receptes.lv
3. Tad pievieno apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos burkanus, uzliekam vāku un sautējam. Pa to laiku sagriežam mazos gabaliņos papriku un tomātus, kam noņemta miza.
Foto: Receptes.lv
4. Pannā liek pariku un tomātus. Sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa gandrīz gatava.
Foto: Receptes.lv
5. Tad uzber pa virsu rīsus, aplej ar ūdeni tā,lai viss ir mazliet apsegts.
Foto: Receptes.lv
6. Pa vidu ieliek vairākas ķiplokdaiviņas. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē kādas 30 minūtes. Ik pa laikam var apskatīties vai nav galīgi viss iztvaikojis, vai ir kur sautēties.
7. Kad viss skidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību, ja vēl bija pacieti tad pievienoju mazliet ūdeni, ap 100 ml, lai vel pasautējas. 8) Nemaisa līdz rīsi nav gatavi. Un tad, kad rīsi mīksti izmaisa un pasniedz. Protams, ja panna velk klāt, tad var maisīt, bet man labi viss sautējās, ka nebija vajadzība maisīt.
Foto: Receptes.lv
8. Šis bija mans pirmais plovs un izdevās ļoti gards, ka pat nopriecāties nevarēju. Protams to nevar nosaukt par īstu plovu, jo īstu gatavo čuguna katlā, bet man tāda nav. Būs jāiegādājās.
9. Kaut nav īsti īsts plovs, tomēr gards.
Foto: Receptes.lv
10. Var arī pasniegt šādi:
11. Ieliekam stikla trauciņā blīvi piespiežam,apgāžam un ļoti viegli iznak ārā. Tā var pasniegt arī visu plovu,ielikt lielā bļodā,tad lielā šķīvī,vai katram atsevišķi.
Uz augšu