Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mans plova variants

Mans plova variants

FOTO: Natālija Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • 300 g cūkgaļas
  • 2 vidēji tomāti
  • 1 neliela paprika
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns
  • Malta paprika
  • Kumīns
  • 300 g rīsu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sīki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas eļļā līdz tie kļūst zeltaini, tad ņemam nost no pannas, liekam trauciņā.
    Sīki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas eļļā līdz tie kļūst...

    FOTO: Natālija Rogova

  2. Tur pat uz pannas liek cūkgaļu, sagrieztu mazos gabaliņos. Cep uz mazas uguns kādas 10 minūtes.
    Tur pat uz pannas liek cūkgaļu, sagrieztu mazos gabaliņos. C...

    FOTO: Natālija Rogova

  3. Tad pievieno apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos burkanus, uzliekam vāku un sautējam. Pa to laiku sagriežam mazos gabaliņos papriku un tomātus, kam noņemta miza.
    Tad pievieno apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos bur...

    FOTO: Natālija Rogova

  4. Pannā liek pariku un tomātus. Sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa gandrīz gatava.
    Pannā liek pariku un tomātus. Sautē, ik pa laikam apmaisot,...

    FOTO: Natālija Rogova

  5. Tad uzber pa virsu rīsus, aplej ar ūdeni tā,lai viss ir mazliet apsegts.
    Tad uzber pa virsu rīsus, aplej ar ūdeni tā,lai viss ir mazl...

    FOTO: Natālija Rogova

  6. Pa vidu ieliek vairākas ķiplokdaiviņas. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē kādas 30 minūtes. Ik pa laikam var apskatīties vai nav galīgi viss iztvaikojis, vai ir kur sautēties.
  7. Kad viss skidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību, ja vēl bija pacieti tad pievienoju mazliet ūdeni, ap 100 ml, lai vel pasautējas. 8) Nemaisa līdz rīsi nav gatavi. Un tad, kad rīsi mīksti izmaisa un pasniedz. Protams, ja panna velk klāt, tad var maisīt, bet man labi viss sautējās, ka nebija vajadzība maisīt.
    Kad viss skidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību,...

    FOTO: Natālija Rogova

  8. Šis bija mans pirmais plovs un izdevās ļoti gards, ka pat nopriecāties nevarēju. Protams to nevar nosaukt par īstu plovu, jo īstu gatavo čuguna katlā, bet man tāda nav. Būs jāiegādājās.
  9. Kaut nav īsti īsts plovs, tomēr gards.
    Kaut nav īsti īsts plovs, tomēr gards.

    FOTO: Natālija Rogova

  10. Var arī pasniegt šādi:
  11. Ieliekam stikla trauciņā blīvi piespiežam,apgāžam un ļoti viegli iznak ārā. Tā var pasniegt arī visu plovu,ielikt lielā bļodā,tad lielā šķīvī,vai katram atsevišķi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas