Es cukurs (ja cepsiet ko saldu,tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
180 min.
Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotinu.Pievienojam olu,izmaisam,na maisījumā.Atstājam,kamēr izkausējam sviestu/margarīnu,atdzesējam,lai nav karsts.Tas var būt mazliet silts,bet noteikt ne karsts.Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisam,izmīcam,ja nepieciešami vēl milti,tad pievienojam, uzmanīgi,nepārcenšamies.Mīklai jābūt mazliet lipīgai,ļoti ellastīgai,maigai.Kārtīgi izmīcam.Liekamrauku raudzēties uz stundu.
Mīkla palielināsies 2-3 reizes
Kamēr raudzējas mīkla,gatavojam pildījumu:
2 lielus sīpolus smalki sagriežam,liekam uz pannas eļļā cepties,sautēties.
Žāvētu speķi ap autējam 5-7 minūtes,lai garšas savelkas.
Uzraudzēto mīklu izrullējam,izspiežam ar glāzi aplīšus un liekam pildījumu,tā bagātīgi.Pirms liekam pildījumu,katru aplīti saplacinam.Aitaisam šuvi,lai neveras valā,tad pīrādziņm nākamos pīrādziņus,tikmēr jau tos,kas gaida apsedzam ar dvieaigi,mīksti,vienkārši burvīgi