1. Kartupeļu pankūkas:

Foto: Imz
2. Samizo un sarīvē kartupeļus. Lielāko daļu uz rupjās vīles, dažus uz smalkās – tas, lai labāk kopā turas.

Foto: Imz
3. Atsevišķi sakuļ olas, pievieno klāt sāli un piparus.

Foto: Imz
4. Samaisa sarīvētos kartupeļus kopā ar sakultajām olām.

Foto: Imz
5. Cep no abām pusēm eļļā.

Foto: Imz
7. Sagriež sīpolus un liek cepties eļļā.

Foto: Imz
8. Sagriež lokus, dilles un pētersīļus.

Foto: Imz
9. Kad sīpoli apbrūninājušies, pieber miltus, nedaudz pacepina un tad pievieno pienu.

Foto: Imz
10. Kad mērce jau ir viegli savilkusies, pievieno klāt kausēto sieru. Visu laiku maisa, kamēr siers sakusis.

Foto: Imz
11. Mērcei jābūt ne pārāk biezai un ne pārāk šķidrai. Ja pēc siera pievienošanas tā dikti sabiezē, pielej klāt nedaudz piena.
12. Pievieno sāli piparus ja vajag.

Foto: Imz
13. Kad nu jau mērce gandrīz gatava, liek klāt sagrieztos lokus, dilles un pētersīļus. Vienu minūti vēl pacep un viss.

Foto: Imz