Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu pankūkas ar zaļumu/siera mērci

2011. gada 13. decembris
Foto: Imz
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļu pankūkas:
Foto: Imz
2. Samizo un sarīvē kartupeļus. Lielāko daļu uz rupjās vīles, dažus uz smalkās – tas, lai labāk kopā turas.
Foto: Imz
3. Atsevišķi sakuļ olas, pievieno klāt sāli un piparus.
Foto: Imz
4. Samaisa sarīvētos kartupeļus kopā ar sakultajām olām.
Foto: Imz
5. Cep no abām pusēm eļļā.
Foto: Imz
6. Mērce:
7. Sagriež sīpolus un liek cepties eļļā.
Foto: Imz
8. Sagriež lokus, dilles un pētersīļus.
Foto: Imz
9. Kad sīpoli apbrūninājušies, pieber miltus, nedaudz pacepina un tad pievieno pienu.
Foto: Imz
10. Kad mērce jau ir viegli savilkusies, pievieno klāt kausēto sieru. Visu laiku maisa, kamēr siers sakusis.
Foto: Imz
11. Mērcei jābūt ne pārāk biezai un ne pārāk šķidrai. Ja pēc siera pievienošanas tā dikti sabiezē, pielej klāt nedaudz piena.
12. Pievieno sāli piparus ja vajag.
Foto: Imz
13. Kad nu jau mērce gandrīz gatava, liek klāt sagrieztos lokus, dilles un pētersīļus. Vienu minūti vēl pacep un viss.
Foto: Imz
Uz augšu