Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes kūka

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
120 min
1. Šokolādi izkausē ūdens peldē, arī sviestu izkausē. Olas, olu dzeltenumus un cukuru saputo. Sviestu sajauc ar šokolādi, pievieno olām. Turpat iesijā miltus. Samaisa. Ar konditorejas maisiņa palīdzību pilda kēksu formiņās līdz pusei. Izkausētu balto šokolādi un saldo krējumu sajauc, saputo, maisījumu liek traukā un trauku - saldētavā, pēc tam ar mazu apaļu karotīti no sasaldētās masas taisa bumbiņas, bumbiņas liek uz maisījuma formiņās. Formas līdz augšai pieliet ar melnās šokolādes maisījumu. Tātad katrā formiņā ir melnās šokolādes maisījums, divas saldētas baltās šokolādes bumbiņas un atkal melnās šokolādes maisījums. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek formiņas krāsnī uz 7 minūtēm. No ārpuses viss izcepas kā šokolādes mīkla, bet vidū ir šķidra šokolāde. Liek uz šķīvja, pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.
Uz augšu