Cepta biezpiena krēma tarte ar tumšās šokolādes pārlējumu

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • 200 –250g cepumu
  • 100 ml piena
  • Pildījumam
  • 600 g biezpiena
  • 200 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g miltu
  • 50 g rozīņu
  • 4 olu
  • Glazūrai
  • 250 g Kalev Bitter tumšās šokolādes
  • 75 g sviesta
  • 150 g kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepumus izmērcē pienā un izveido kūkas pamatni ~26 cm diametra lielā formā.
  2. Pildījumam sajauc istabas temperatūras sviestu kopā ar cukuru.
  3. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpinot maisīt.
  4. Pēc tam, kad maisījums kļuvis viendabīgs, pievieno biezpienu (vēlams, lai ir iepriekš sablenderēts), rozīnes un beigās arī miltus.
  5. Sakuļ olu baltumus, lēnām iecilā gatavajā masā.
  6. Gatavo pildījuma masu ielej cepamajā traukā virs cepumiem.
  7. Kūku cep 170°C apmēram 50–60 minūtes. Tad ļauj kūkai atdzist.
  8. Lai izveidotu glazūru, izkausē sviestu, pievieno salauztu šokolādi un ļauj masai vienmērīgi izkust.
  9. Atdzesēto kūku pārlej ar izkausēto sviesta un šokolādes masu, sānu malas apsmērē un uz tām liek koksrieksta skairiņas. Dekorēšanai var izmantot arī riekstus vai šokolādes pārslas.

Komentāri

dace 2011. gada 29. decembris 15:19
ļoti vienkārša un garšīga torte. vislabāk garšo pastāvējusi nakti ledusskapī.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi