Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepta biezpiena krēma tarte ar tumšās šokolādes pārlējumu

2011. gada 4. novembris
Foto: Kalev
Pagatavošana
60 min
1. Cepumus izmērcē pienā un izveido kūkas pamatni ~26 cm diametra lielā formā.
2. Pildījumam sajauc istabas temperatūras sviestu kopā ar cukuru.
3. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpinot maisīt.
4. Pēc tam, kad maisījums kļuvis viendabīgs, pievieno biezpienu (vēlams, lai ir iepriekš sablenderēts), rozīnes un beigās arī miltus.
5. Sakuļ olu baltumus, lēnām iecilā gatavajā masā.
6. Gatavo pildījuma masu ielej cepamajā traukā virs cepumiem.
7. Kūku cep 170°C apmēram 50–60 minūtes. Tad ļauj kūkai atdzist.
8. Lai izveidotu glazūru, izkausē sviestu, pievieno salauztu šokolādi un ļauj masai vienmērīgi izkust.
9. Atdzesēto kūku pārlej ar izkausēto sviesta un šokolādes masu, sānu malas apsmērē un uz tām liek koksrieksta skairiņas. Dekorēšanai var izmantot arī riekstus vai šokolādes pārslas.
Uz augšu