Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cepta biezpiena krēma tarte ar tumšās šokolādes pārlējumu

Cepta biezpiena krēma tarte ar tumšās šokolādes pārlējumu

FOTO: Kalev

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • 200 –250g cepumu
  • 100 ml piena
  • Pildījumam
  • 600 g biezpiena
  • 200 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g miltu
  • 50 g rozīņu
  • 4 olu
  • Glazūrai
  • 250 g Kalev Bitter tumšās šokolādes
  • 75 g sviesta
  • 150 g kokosriekstu skaidiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepumus izmērcē pienā un izveido kūkas pamatni ~26 cm diametra lielā formā.
  2. Pildījumam sajauc istabas temperatūras sviestu kopā ar cukuru.
  3. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpinot maisīt.
  4. Pēc tam, kad maisījums kļuvis viendabīgs, pievieno biezpienu (vēlams, lai ir iepriekš sablenderēts), rozīnes un beigās arī miltus.
  5. Sakuļ olu baltumus, lēnām iecilā gatavajā masā.
  6. Gatavo pildījuma masu ielej cepamajā traukā virs cepumiem.
  7. Kūku cep 170°C apmēram 50–60 minūtes. Tad ļauj kūkai atdzist.
  8. Lai izveidotu glazūru, izkausē sviestu, pievieno salauztu šokolādi un ļauj masai vienmērīgi izkust.
  9. Atdzesēto kūku pārlej ar izkausēto sviesta un šokolādes masu, sānu malas apsmērē un uz tām liek koksrieksta skairiņas. Dekorēšanai var izmantot arī riekstus vai šokolādes pārslas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas