Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dārzeņu sacepums kiš-miš

Dārzeņu sacepums kiš-miš

FOTO: Ieva M.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 vid.lieluma ar mizu novārīti KARTUPEĻI
  • 2 vid.lieluma BURKĀNI
  • 1 liels SĪPOLS
  • 3 vid.lieluma TOMĀTI
  • 1 liela PAPRIKA
  • 1 /2 vid.lieluma PUĶKĀPOSTS
  • Buntīte DILLES
  • 350 g liellopa MALTĀ GAĻA
  • 400 g Krievijas SIERS
  • 2 olas
  • Vegeta (es to lietoju sāls vietā, tāpēc var arī sāli), pipari, gaļas kopējā garšviela (var iztikt arī tikai ar pipariem).... gar;svielas pievienojam pēc savām vēlmēm un garšas kārpiņām
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. nomizojam un sagriežam kubiciņos sīpolu, sarīvējam burkānus, sagriežam kubiciņos papriku...apcepam uz pannas zem vāka, kamēr burkāns paliek zeltains, tad pievinoju nedaudz ūdeni, lai pasut ~3minūtes
     nomizojam un sagriežam kubiciņos sīpolu, sarīvējam burkānus...

    FOTO: Ieva M.

  2. atsevišķi apcepam malto gaļu, pievienojam gaļas kopējo garšvielu... kad gaļiņa apcepusies, sajaucam ar iepriekš apceptajiem dārzeņiem un cepam zem vāk vēl kādas 3 min.
  3. puķkāpostu liekam katlinā un aplejam ar ūdeni (~1/3 no puķkāpostu daudzuma), pievienojam nedaudz vegetu (sāli), sautējam,līdz paliek mīksti
  4. kamēr uz plīts notiek rosība, sarīvējam sieru
     kamēr uz plīts notiek rosība, sarīvējam sieru

    FOTO: Ieva M.

  5. sildam cepeškrāsni 200°C, lai silst gan augša, gan apakša
  6. iesmērējam trauku, kurā gatavosim sacepumu ar tauciņiem, sākam krāmēt pirmo kārtu - ripiņās sagrieztu kartupeli
  7. kā nākamo kārtu es izvēlējos sacepto malto gaļu, tad tomātus, kurus apkaisu ar pipariem un vegetu (sāli) un tad lieku izsautētos puķkāpostus
     kā nākamo kārtu es izvēlējos sacepto malto gaļu, tad tomātu...

    FOTO: Ieva M.

  8. pāri puķkāpostam pārkaisu sieru un dilles, tad krāmēju vēlreiz visu tādā pašā secībā un nobeidzu ar 1/2 no pāri palikušā siera un dillēm
     pāri puķkāpostam pārkaisu sieru un dilles, tad krāmēju vēlr...

    FOTO: Ieva M.

  9. krāsns silta, lieku savam traukam vāku un iekšā cepties 30-40 minūtes
     krāsns silta, lieku savam traukam vāku un iekšā cepties 30-...

    FOTO: Ieva M.

  10. sakuļam 2 olas, pievienojam atlikušo sieru un dilles, pārlejam pāri sacepumam, kad tas zem vāka jau cepies ~40min...
  11. vāku neliekam un atpakaļ krāsnī uz 15-20 min, kamēr ola vairs nav staipīga un izskatās ok :)
    vāku neliekam un atpakaļ krāsnī uz 15-20 min, kamēr ola vair...

    FOTO: Ieva M.

  12. GATAVS!!! Man garšo ar krējumu, un ēst vēl mierīgi var 3. dienā :)
  13. Labu apetīti!!!
    Labu apetīti!!!

    FOTO: Ieva M.

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas