Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar gaļas bumbiņām

2011. gada 22. oktobris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
60 min
1. Nomazgā kartupeļus, burkānus. Nomizo tos. Kartupeļus sagriež palielos gabalos, burkānus uz rupjas rīves sarīvē.
2. Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un sasmalcinātu sīpolu, kartupeļu miltus - kā saistvielu. Tad samīca un veido bumbiņas, kā lielas frikadeles.
3. Uzlej drusku eļļu uz cepešpannas, liek virsū kartupeļus un cep cepeškrāsnī uz vismaz 200-220 grādiem.
Foto: Gunta Adamoviča
4. Kad kartupeļi pusgatavi, liek pa vidu gaļas bumbiņas un pārkaisa rīvētos burkānus. Liek atpakaļ krāsnī un cep gatavu, kamēr kartupeļi mīksti ar brūnu garoziņu. Tad ņem ārā un pārkaisa ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.
Foto: Gunta Adamoviča
5. Labu apetīti!
Uz augšu