Arbūzu medus

2011. gada 21. oktobris
Foto: Monta Dzene
Pagatavošana
600 min
1. Arbūzu rūpīgi nomazgā, nosusina.Sagriež šķēlēs,izgriež mīkstumu un bļodā sasmalcina sīkāk.
2. Arbūza mīkstumu izberž caur sietu un iegūto masu izkāš caur 2-4 kārtās salocītu marli.
3. Iegūto sulu pārlej katlā, liek uz uguns un karsē, līdz parādās putas. Tās nosmeļ, bet sulu vēlreiz izkāš caur marli,atkal ielej atpakaļ katlā un, nepārtraukti maisot, vāra uz lēnas uguns. Kad šķidrums samazinājies par 8-10 reizēm no sākotnējā tilpuma, pārbauda medus gatavību. To dara šādi: uz auksta porcelāna šķīvja uzpilina pilienu. Ja tas neizplūst un saglabā formu, medus ir gatavs. Lai uzglabātu ilgāku laiku , to pilda izkarsētās sausās burkās un hermētiski aizvāko!
Uz augšu