Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa gaļa kivi marinādē

2011. gada 1. augusts
Foto: Elīna Kolodina
Pagatavošana
80 min
1. Kivi nomazgā, nomizo un 1 augli sagriež ripiņās. Gaļu nomazgā nosusina, ar asu nazi caurdur vairākas vietas.
2. Katrā iegriezumā ieliek pa kivi ripiņai.
3. Otro kivi saspaida piestā, pieber svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.
4. Pildīto gaļas gabalu viscaur apsmērē ar kivi putriņu, pārklāj pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uz 30 min.
5. Gaļu ietin ar sviestu ieziestā folijā un cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 min
6. Spinātus nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un patur 20min, lai atbrīvotu no smiltīm. Pēc tam spinātus izņem, viegli nosusina un sagriež sīkāk. Tad liek uzkarsētā pannā ( bez taukvielām) un maisot 5 min pakarsē. Kartupeļus nomizo un izvāra mīkstus, ar stampiņu saspaida un pievieno spinātiem. Pievieno uzsildītu kafijas krējumu un muskatriekstu un sajauc. Izcepto gaļu sagriež šķēlēs un pasniedz ar kartupeļu un spinātu biezeni.
7. / Šefpavāra padoms/ Šim ēdienam var izmantot arī biezāku gaļas gabalu. Tādā gadījumā ar kivi putriņu apziesto gaļu atstāj iemarinēties- vislabāk to ietīt pārtikas plēvē un uz nakti atstāt ledusskapī.
8. Recepte no žurnāla "Mājas virtuve" Nr. 4
Uz augšu