-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Harčo garšīgais
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
3 litri ūdens
-
700 gr kakla karbonādes
-
2 lieli sīpoli
-
1 /2 glāze rīsi
-
1 burkāns
-
100 g kaltēto plūmju
-
Neliela paciņa tīrītu valriekstu
-
1 ēd. k. hmeli-suneli
-
15 piparu graudiņi
-
1 /2 tēj. k. aso malto piparu
-
3 - 4 ēd. k. tomātu pastas
-
Adžika pēc garšas (2 - 3 karotes)
-
2 lauru lapas
-
Apmēram 10 daiviņas ķiploku
-
2 kubiņi liellopu buljona "Kostilja"
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
140 min.
-
Uzliekam vārīties ūdeni kopā ar gaļu, kas ir sagriezta šaurās strēmelēs, iemetam piparus.
-
Smalki sagriežam sīpolus, liekam uz pannas un apcepam, pievienojam sarīvētu burkānu, apcepam kopā ar sīpoliem.
-
Pievienojam sagrieztās plūmes, hmeli -suneli, maltos piparus, sasmalcinātos riekstus un visu samaisām.
-
Pievienojam tomātu pastu, pārmaisām un pielejam ūdeni tik daudz, lai varētu mazliet pasautēt sīpolus ar burkāniem.
-
Kad gaļa (apmēram pēc 1 h) ir gatava, liekam klāt katlā no pannas sautējumu, vārām kādas 10 minūtes.
-
Pievienojam rīsus, ķiplokus (visu čemuru), buljona kubiņus, adžiku un vārām zupu līdz rīsi ir gatavi.
-
Liekam klāt zaļumus (pētersīļus, lociņus , dilles). Atstājam, lai zupa ievelkas, kādas 10 minūtes.
-
Lejam zupas šķīvī, iebiezinām ar krējumu.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs