Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Harčo garšīgais

Harčo garšīgais

FOTO: Shutterstock.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 litri ūdens
  • 700 gr kakla karbonādes
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 /2 glāze rīsi
  • 1 burkāns
  • 100 g kaltēto plūmju
  • Neliela paciņa tīrītu valriekstu
  • 1 ēd. k. hmeli-suneli
  • 15 piparu graudiņi
  • 1 /2 tēj. k. aso malto piparu
  • 3 - 4 ēd. k. tomātu pastas
  • Adžika pēc garšas (2 - 3 karotes)
  • 2 lauru lapas
  • Apmēram 10 daiviņas ķiploku
  • 2 kubiņi liellopu buljona "Kostilja"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Uzliekam vārīties ūdeni kopā ar gaļu, kas ir sagriezta šaurās strēmelēs, iemetam piparus.
  2. Smalki sagriežam sīpolus, liekam uz pannas un apcepam, pievienojam sarīvētu burkānu, apcepam kopā ar sīpoliem.
  3. Pievienojam sagrieztās plūmes, hmeli -suneli, maltos piparus, sasmalcinātos riekstus un visu samaisām.
  4. Pievienojam tomātu pastu, pārmaisām un pielejam ūdeni tik daudz, lai varētu mazliet pasautēt sīpolus ar burkāniem.
  5. Kad gaļa (apmēram pēc 1 h) ir gatava, liekam klāt katlā no pannas sautējumu, vārām kādas 10 minūtes.
  6. Pievienojam rīsus, ķiplokus (visu čemuru), buljona kubiņus, adžiku un vārām zupu līdz rīsi ir gatavi.
  7. Liekam klāt zaļumus (pētersīļus, lociņus , dilles). Atstājam, lai zupa ievelkas, kādas 10 minūtes.
  8. Lejam zupas šķīvī, iebiezinām ar krējumu.

    Labu apetīti!
    Lejam zupas šķīvī, iebiezinām ar  krējumu.

Labu apetīti!

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas