Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Itāļu kruasāni (italiano croisant)

2011. gada 16. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
260 min
1. Raugu samaisa ar 150 ml silta ūdens, atstāj uz 10 min un pēc tam samaisa.
2. Miltus ieber lielā traukā.
3. 30 g sviesta sasilda ar rokām un pārber ar miltiem.
4. Pievieno 1 olu, cukuru, 1/2 sāls, raugu un maisa mīklu 10-15 min.
5. Galdu pārklāj ar miltiem un mīklu izveltnē taisnstūrī 50x20 cm.
6. Atlikušo sviestu pārdala uz 3 daļām.
7. 1/3 sviesta uzsmērē uz 2/3 mīklas, nedaudz atstājot tukšu vietu pa malām, apmēram, 2-3 cm. Nesasmērētu mīklas gabalu aizloka uz pusi sasmērēta un pārklāt ar atlikušo sasmērēto. Malas labi saspiež un atkal izveltnē taisnstūri 50x20, pagriež mīklu uz 90° grādiem pa labi. Ietin mīklu cepampapīrā un dvielī, noliek to ledusskapī uz 30 min.
8. Pilnībā atkārtot vēl 2 reizes 7. soli.
9. Atkārto 7. soli vel 3 reizes, tikai bez sviesta un noliek ledusskapī tikai pēc trešās reizes.
10. Mīklu pārgriež uz pusi (sanāk 2 kvadrāti) un katru pusīti pārgriež pa diagonāli, lai sanāk trijstūri, un izveido kruasānus. Noliek tos cepamtraukā. Pārklāj ar 1 sakultu olu, atstāj uz 40 min. aukstā cepeškrāsnī.
11. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° un cep 10 min. un uzreiz izņem no krāsns.

Lai labi garšo!
Uz augšu