Itāļu kruasāni (italiano croisant)

Itāļu kruasāni (italiano croisant)
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

16 porcijas
  • 450 g kviešu miltu
  • 25 g svaiga vai 8 g sausā rauga
  • 1-2 ēd. k. cukura
  • 2 olas
  • 180 g sviesta
  • Sāls
  • Olīveļļa

Pagatavošana

260 min.
  1. Raugu samaisa ar 150 ml silta ūdens, atstāj uz 10 min un pēc tam samaisa.
  2. Miltus ieber lielā traukā.
  3. 30 g sviesta sasilda ar rokām un pārber ar miltiem.
  4. Pievieno 1 olu, cukuru, 1/2 sāls, raugu un maisa mīklu 10-15 min.
  5. Galdu pārklāj ar miltiem un mīklu izveltnē taisnstūrī 50x20 cm.
  6. Atlikušo sviestu pārdala uz 3 daļām.
  7. 1/3 sviesta uzsmērē uz 2/3 mīklas, nedaudz atstājot tukšu vietu pa malām, apmēram, 2-3 cm. Nesasmērētu mīklas gabalu aizloka uz pusi sasmērēta un pārklāt ar atlikušo sasmērēto. Malas labi saspiež un atkal izveltnē taisnstūri 50x20, pagriež mīklu uz 90° grādiem pa labi. Ietin mīklu cepampapīrā un dvielī, noliek to ledusskapī uz 30 min.
  8. Pilnībā atkārtot vēl 2 reizes 7. soli.
  9. Atkārto 7. soli vel 3 reizes, tikai bez sviesta un noliek ledusskapī tikai pēc trešās reizes.
  10. Mīklu pārgriež uz pusi (sanāk 2 kvadrāti) un katru pusīti pārgriež pa diagonāli, lai sanāk trijstūri, un izveido kruasānus. Noliek tos cepamtraukā. Pārklāj ar 1 sakultu olu, atstāj uz 40 min. aukstā cepeškrāsnī.
  11. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° un cep 10 min. un uzreiz izņem no krāsns.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi