Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas "Viltotais zaķis"

2011. gada 4. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
75 min
1. Ķiploka daiviņas un burkānus sīki sagriež. Baltmaizi izmērcē ūdenī.
2. Maltajā daļā iesit olas, pievieno sasmalcinātos burkānus, ķiplokus un izmērcēto baltmaizi. Pieliek krējumu, ķimenes, sāli un piparus.
3. Masu kārtīgi sajauc un izmīca ar rokām.
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
5. Pannu ietauko ar olīveļļu vai citu eļļu.
6. Rokas saslapinot ūdenī, no gaļas masas veido kukulīšus (zaķus) - izmēru un daudzumu attiecīgi katrs izvēlas pats.
7. Katrā zaķī ar pirkstu iespiež dažas nelielas iedobes, lai cepšanas gaitā izceptos arī vidus, un zaķis neplīstu vaļā un virsiņa būtu gluda.
8. Cep aptuveni 45 min.
9. * Ēd kopā vai nu ar salātiem, vai ar ko kreptīgāku, piem., kartupeļiem.
10. Labu apetīti!
Uz augšu