Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas "Viltotais zaķis"

Cūkgaļas "Viltotais zaķis"

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 1.5 kg maltas cūkgaļas
  • 6 - 8 ķiploka daiviņas
  • 5 vidēji burkāni
  • 3 šķēles baltmaizes
  • 1 - 2 ēd. k. ķimeņu
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 3 olas
  • Sāls
  • Pipari uz aci
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Ķiploka daiviņas un burkānus sīki sagriež. Baltmaizi izmērcē ūdenī.
  2. Maltajā daļā iesit olas, pievieno sasmalcinātos burkānus, ķiplokus un izmērcēto baltmaizi. Pieliek krējumu, ķimenes, sāli un piparus.
  3. Masu kārtīgi sajauc un izmīca ar rokām.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  5. Pannu ietauko ar olīveļļu vai citu eļļu.
  6. Rokas saslapinot ūdenī, no gaļas masas veido kukulīšus (zaķus) - izmēru un daudzumu attiecīgi katrs izvēlas pats.
  7. Katrā zaķī ar pirkstu iespiež dažas nelielas iedobes, lai cepšanas gaitā izceptos arī vidus, un zaķis neplīstu vaļā un virsiņa būtu gluda.
  8. Cep aptuveni 45 min.
  9. * Ēd kopā vai nu ar salātiem, vai ar ko kreptīgāku, piem., kartupeļiem.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas