Ābola kanēļkūkas

2011. gada 4. jūlijs
Foto: Līva Zariņa
Pagatavošana
50 min
1. Cepešpannā ievieto papīra veidnes. Ieslēdz plīti (200 C). Katliņā izkausē sviestu un mazliet atdzesē.
2. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un samaltu kanēli un visu samaisa.
3. Citā bļodā iesit olas. Pielej pienu un sakuļ kopā ar olām. Tam visam pievieno kausētu sviestu.
4. Ābolu nomizo vai zemenes un sagriež gabaliņos. Tos līdz ar pārējām sastāvdaļām un olu maisījumu pievieno miltiem.
5. Visu sakuļ, tad ar karoti masu liec kūciņu veidnēs. Ievieto cepeškrāsnī un cep 25 vai 30 min.
6. Kūkas ir gatavas, kad tās ir piebriedušas, kļuvušas stingras un zeltaini brūnas. Atdzesēšanai tās saudzīgi pārvieto uz stiepļu režģa (nav obligāti).

Lai labi garšo!
Uz augšu