Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Aukstā zupa sliņķei

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Paredzēts 5-6 l lielam traukam
  • Marinētas bietes vai gatava aukstā zupa - 2x0.5 l
  • Svaigs gurķis - 1 liels
  • Olas - 4 gab
  • Desa - 400-500 g
  • Kefīrs - 2 l
  • Biezpiens - 1 pac
  • Skābais krējums - 3-4 ēdamkarotes
  • Novārīts ūdens - 800-900 ml
  • Lociņi, dilles - tā, lai labi izskatās ;)
  • Var pievienot sāli, etiķi, ja ir nepieciešamība
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Stāstīšu secību, kādā to daru es...
  2. Uzliek vārīties olas, pa to laiku uz parastās dārzeņu rīves sarīvē desu un svaigo gurķi. Leju klāt no burcinām auksto zupu vai marinētās bietes ar visu šķidrumu. Pielieku krējumu un biezpienu. Tad kārtīgi visu samaisu. Svarīgi, lai biezpiens tiktu izmaisīts, pretējā gadījumā paliek lieli kunkuļi, kuri nevienam negaršo.
  3. Pieleju vispirms ūdeni, vēlreiz pārmaisu, un tad kārta kefīram. Uz šo laiku parasti ir jau gatavas olas, palieku zem auksta ūdens, lai nedaudz atdziest. Ar virtuves šķērēm sagriežu dilles un lociņus, ar olu griežamo sagriežu olas, salieku visu klāt un pēdējo reizi samaisu.
  4. Pasniegt var ar veseliem vārītiem kartupeļiem, ja nav slinkums, bet mūsu ģimenē labāk garšo ar saldskābo maizīti. Zupa sanāk gana sātīga, tā ka droši var aizstāt ēdienreizi.
  5. Kopējais patērētais laiks (ja neaizmirstu sākt ar olu vārīšanu) apmēram 20-25 minūtes.
  6. Ja šķiet, ka zupa par biezu, var pieliet vēl kefīru, bet man patīk vairāk ūdens, bet tad, iespējams, prasīsies vēl karotīte etiķa...
  7. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas